Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa de alimentare cu 16f873 !

mirceacra

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mirceacra

5

• adicontakt

2

• 10vid

2

Top autori în acest subiect

bun asa parearea mea ca se merita , daca nu a-si fi facut voltampermetrul pic877a a-s fi facut proiectul acesta\lm-ul priunde-l pe un radiator destulo de mare , eventual in afara placii

Link spre comentariu

Cam aiurea in schema aia, nu e indicat sa se regleze R13, ci R14, ca sa obtii o cursa liniara. Regland pe R13, salturile devin tot mai mari cand rotesti inspre tensiuni mari.

Posted Image

Etalonarea se face din trimerul de 5k, avand potentiometrul "Brut" dat la maxim, ca sa vezi sa ai tensiunea maxima pe iesire.

Link spre comentariu
Cam aiurea in schema aia, nu e indicat sa se regleze R13, ci R14, ca sa obtii o cursa liniara. Regland pe R13, salturile devin tot mai mari cand rotesti inspre tensiuni mari.

Posted Image

Etalonarea se face din trimerul de 5k, avand potentiometrul "Brut" dat la maxim, ca sa vezi sa ai tensiunea maxima pe iesire.[/

:jytuiyu

O modificare a cablajului pentru varianta propusa de dv. oare se poate.....?

Link spre comentariu

Mi-a venit o idee si mai buna:

Posted Image

Trebuie doar sa inlocuiesti pe R13 din schema originala cu trimerul de 25k, iar pe R14 cu seria de doua potentiometre. potentiometre.

Din nou, etalonarea se face din trimerul de 25k, avand cele doua potentiometre date la maxim; trebuie sa obtii voltajul maxim la iesire.

Link spre comentariu

Mi-a venit o idee si mai buna:

Posted Image

Trebuie doar sa inlocuiesti pe R13 din schema originala cu trimerul de 25k, iar pe R14 cu seria de doua potentiometre. potentiometre.

Din nou, etalonarea se face din trimerul de 25k, avand cele doua potentiometre date la maxim; trebuie sa obtii voltajul maxim la iesire.

Multumesc !!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări