Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

caut generator piezoelectric ultrasonic

mircang9

Postări Recomandate

Caut un generator piezoelectric ca sa generez ultrasunete ( unde peste 20 KHz ). De undepot cumpara la un pret bun ? Imi trebe ca sa fac un montaj pentru speriat muste.Cutiv niste ciuperci si ma supara ca se dau musculitele ( ca acelea de otet mici ) la elesi pare ca-mi strica treaba. Asta pentru ca nu vreau sa dau cu insecticid si nici sa cumpar un generator de ultrasunete gata facut. Astept oferte, linkuri. Multumesc *** :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircang9

3

• Ticu

2

• Marian

1

• iod2

1

Top autori în acest subiect

poti sa utilizezi un soft pe calculator care genereaza frecventa aia.

Placa audio a PC-urilor este inutila la frecvente peste 20Khz deci nu e o solutie, o ideie simpla ar fi folosirea unui Timer 555.
Link spre comentariu

traductorul o sa fie marea problema. parca avea cineva pe la vanzari niste traductoare ultrasonice (~40KHz) la 7 lei bucata dar nu specifica nimic de putere.

Link spre comentariu

pai ala ma intereseaza: traductorul piezo. Un buzzer piezo normal nu cred ca e bun pentru ca genereaza pana la 20 KHz. Defapt e un "difuzor" mic cu quartz dar care "canta melodii" ultrasonice peste 20 KHz.Semnalul il generez cu un microcontroller in loc de 555. Si eventual un amplificator intre PIC si generatorul piezo. Sa bata cam pe o raza de 4m desi la frecvente mari se propaga sub forma de fascicul asemenea luminii. Aerul absoarbe mult ultrasonicele si trebe ceva putere ca sa bata la 4m.Un montaj din asta am vazut cam la 100 RON dar nu sunt dispus sa dau atata. Sper ca pana in 40 RON sa fac montajul. :dans:

Link spre comentariu

Vezi ca generatorul trebuie acordat pe frecventa de rezonanta a traductorului ca sa "fluiere" tare. Se observa o crestere brusca a consumului generatorului, altfel nu prea ai cu ce sa "auzi" maximul. Prin "sperietorile" de caini se poate gasi un traductor, eventual cu generator cu tot. Ti-am dat un mp.

Link spre comentariu

Ca sa vad ce scoate emitatorul acela cred ca trebe si un receptor legat la placa de sunet la laptopsau la osciloscopul de laptop ( soft in windows ) sau un osciloscop digital.

Link spre comentariu

S-ar putea sa mearga acelasi dispozitiv si ca receptor, daca e piezoelectric (efect reversibil, ca la difuzoarele electrodinamice care functioneaza si ca microfon). Oricum ar fi bine sa aiba aceiasi frecventa de rezonanta. Ai un mp.

Link spre comentariu

Mai intai trebuie aflata frecventa la care respectivele insecte sunt sensibile. Traductoarele piezoelectrice sau magnetostrictive sunt facute pentru anumite frecvente. In general sunt facute sa radieze in medii solide sau lichide. Pentru radiatie in aer este necesara o constructie speciala. Pentru frecvente mari si banda larga se pot folosi tweetere, dar au randament mic. Generatoare de ultrasunete in aer se foloseau la telecomenzi, poate mai are cineva. Mai simplu este de probat un generator de meserie si, daca e bun, trebuie clonat sau procurat unul la fel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări