Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RELEU DE INCARCARE ELECTRONIC SAU MECANIC

dj_dexter1975

Postări Recomandate

Salutare tuturor! am probleme cu un alternator pe 24v,care a functionat perfect aproape 2 ani cu un releu de incarcare adaptat pe carcasa,originalul fiind incorporat si costa aproape 200 E,dar nu asta era problema ci timpul de asteptare pana se livreaza.Acum s-a dus din nou acest releu electronic si cu o incarcare de peste 30v.a mai facut praf si doua baterii,m-am gandit sa adaptez un releu de incarcare mecanic ,cum era pe vremuri la DACIA.Intrebarea mea este daca stie cineva cam ce valoare aveau rezistentele acelea prin care se facea excitatia alternatorului? oricum la 24v se recalculeaza dar macar sa am un punct de referinta.Sau mai bine sa raman la varianta cu releu electronic?ce ziceti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

1

• maremaestro

1

• dj_dexter1975

1

• asyx

1

Top autori în acest subiect

N-as prea crede...pana si vechile dacii in ultimii ani de fabricatie veneau cu releu electronic...e solutia cea mai buna,important e sa fie bine dimensionat,reglat si montat.Daca nu sunt magarii pe instalatie ar trebui sa te plictisesti de bunul mers ca sa-l schimbi.Decat modificarea unui electromecanic,care de altfel mi se pare destul de dificila si nerentabila,e preferabil modificarea unuia electronic,prezinta mai mare incredere in functionare.Si ca sa eviti pe viitor distrugerea bateriilor prin supravoltare,poti monta pe bord si un indicator de tensiune,fie cu LED-uri fie cu afisaj,macar sa stii ce te asteapta,daca nu ai un releu de rezerva la tine.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

...sau un indicator cu ac ,gasesti la piese auto .Lasati draq Dacia in pace ca e pe 12V . Releele elecrtomecanice sant mai putin fiabile ca cele electronice ,daca nu dai 200 de iepuroi pe original monteaza unul potrivit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări