Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Electromures stereo amplifier 2X15

Vizitator alexe01

Postări Recomandate

Vizitator alexe01

Salut!Aveam in podul casei un aplificator ceva vechi Electromures stereo amplifier 2X15 si am zis hai sa-l incerc sa vad mai functioneaza , surprinzator merge.Cum s-au ars cate ceva in celelalte amplificatoare pana le repar am zis sa il folosesc pe acesta.Am cateva intrebari:Stiti cat Watt reali scoate?Am auzit ca innainte aceste amplificatoare erau foarte bune , se foloseau la chefuri , botezuri etc... Chiar asa este?Ce parere aveti despre el?Multumesc!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

SalutEu am compărat unul pentru carcasa si surpriza , a functionat, am mai reglat wumetrul si ce vreau sa spun este ca l-am folosit la un botez.Duce lejer 2x20w si merge forjat la greu, rezista!Cam ce inseamna 2x15w?reali?cam 150w chinezesti.Părerea mea este ca merita reconditionat dar trebuie schimbati condensatori , dar nu cu uni chinezesti.Eu l-am folosit pe al meu la maxim . doar . doar so arde si nu am reusit asta.Este facut sa mearga pe 4 ohmi.

Link spre comentariu

banuiesc ca puterea RMS este de de 15W pe canal in 8 ohmi. Daca boxele sunt de calitate si cu un Spl mare (nici prea exagerat) atunci se aude destul de tare. O explicatie este asta : pe "vremuri" muzica nu era atat de electronica si vocea era pregnanta intr-un program muzical , iar Spl-ul la 300Hz-1kHz sa zicem era destul de ridicat , indeajuns incat sa sonorizeze o sala mica/medie . In zilele noastre cand "bumpti bumpti" e pregnant , ai nevoie de Watti seriosi si boxe cu un Spl mare dedicate frecventolor joase si foarte joase , ca sa tremure tricoul marca Nike pe meloman.. :rade:L.E. Acu am vazut ca colegul flores72 a postat si el si spune ca puterea e obtinuta pe o sarcina de 4 ohmi

Link spre comentariu
Vizitator alexe01

Am doua boxe sharp 250 W 8 ohm puse pe "micutul" meu :)) se aude destul de bine...pana repar celelalte ampificatoare o sa ma mai folosesc de el dupacea il punem la rece din nou :):Dwally_gatter apropo de tricou :d...Asta adoor eu ce'l mai mult :) sa fluture tricou Nike sau orice alta marca:D si sa pice tavanu:D.

Link spre comentariu

Am doua boxe sharp 250 W 8 ohm puse pe "micutul" meu :)) se aude destul de bine...pana repar celelalte ampificatoare o sa ma mai folosesc de el dupacea il punem la rece din nou :):Dwally_gatter apropo de tricou :d...Asta adoor eu ce'l mai mult :) sa fluture tricou Nike sau orice alta marca:D si sa pice tavanu:D.

SalutDaca asculti manele si deci supramodulezi s-ar putea sa faca fata si pe 8 ohmi, oricum se va incalzi mult mai putin.Dar eu zic altceva , mai pune o pereche de boxe de 8 ohmi si o sa fii uimit de cat de tare se aude.Cu 4 boxe de 8 ohmi te-ai spart cu manele , bineinteles puse in paralel.Atunci sa vezi faza cu tricoul.
Link spre comentariu

sau o sinusoida pura de 1kHZ pe intrare , butonul de volum undeva la 60-70% ,un voltmetru pe iesire (pe o sarcina rezistiva de 8 ohmi) pus pe AC si masori valoarea maxima pe care o inmultesti cu 0.7 ca sa afli valoarea RMS a iesirii. Daca ai si osciloscop se mai simplifica treaba ,dai din volum pana e forma de unda sanatoasa , dar cand intra ampul in clip sau limitare mai tai din volume..

Link spre comentariu

E si asta o ideie insa fara osciloscop e greu a nimeresti pragul de dinaintea clipului, de aceea mult mai usor este maurarea alimentarii, calculul apoi se poate face destul de simplu si valoarea obtinuta este destul de corecta devreme ce alimentarea dicteaza nivelul semnalului maxim posibil pe iesire.

Link spre comentariu

Bine zis @zal :da Mi-a venit un amic cu un asemenea exemplar defect si fara traf, si m-a rugat sa i-l repun in functiune dar i-am zis ca nu merita efortul si i-am plantat inauntru un amplif cu TDA8560Q alimentat dintr-un traf bobinat de mine, si tare multumit a mai fost proprietarul de noul sau amplif :rade:

Link spre comentariu

Este discutabil , dar nu cred ca este cazul sa te complici , sunt deja prea mari pretentii pentru un amplif de genul asta.Eu am cumpărat unul pentru carcasa , am dat 30 de ron pe el si culmea chiar functiona .Ce vreau sa spun este ca face fața usor unei camere normale ba chiar mai mult , bineinteles daca nu ai pretentii prea mari.Insa nu cred ca merita reconditionat, ci inlocuit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări