Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electrosoc

ghostbuster

Postări Recomandate

am mai vazut un post pe aici dar nimic concret :smt001 eu am realizat montajul asta http://tacashi.tripod.com/elctrncs/555sstc/555sstc.htm si merge 100% dar doar pe alimentator de 12 v eu as dori sa mearga pe o baterie de 9v cum este schema asta aici dar vad ca este cam acelasi lucru deci, cum as putea sa il fac sa mearga pe o baterie de 9 v , mia mai zis cineva sa pun in loc de trafo un multiplicator, eu as zice sa pun un multiplicator pe un circuit dela un neon de masina de 12v cu o baterie de 9v

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghostbuster

6

• pauly

4

• MishuL

3

• BRANCA

2

Top autori în acest subiect

Nu vad de ce nu merge montajul tau cu Lm 555 si la 9V!Daca ai probleme cu tensiune prea mica in secundar mai umbla la spirele din primar! LM555 lucreaza si la 5V! Vezi ca sint scheme si cu Mosfeturi,in loc de tranzistori bipolari.Sigur lucreaza mai bine.

Link spre comentariu
Vizitator mister_rf

Nu vad de ce nu merge montajul tau cu Lm 555 si la 9V!

Da, dar ideea este:

dar doar pe alimentator de 12 v eu as dori sa mearga pe o baterie de 9v

si daca baterie de 9V inseamna una baterie de tip 6F22, 6LR61, atunci va fi mai greu...

Posted Image

Link spre comentariu

Pai nu conteaza modelul, idea de baza e ca o bateria nenorocita de 9 V, poate sa fie facuta si in Congo si tot nu iti va da curentul necesar pt montajul tau.Asta e ideea. :finga:

Link spre comentariu

Pai pentru o "jucarie" din aia iti trebuie o baterie care sa scoata cam 1-10A ! O baterie de 9V nu o sa scoata in veci asa mult ! Sau daca o sa scoata , o va face pentru vreo 10-20 de secunde! Iti trebuie un montaj care sa mearga la o baterie ( sau mai multe) de 1.5V care duce un curent mult mai mare, sau mai bine, 1-2 acumulatori A sau AA ca au capabilitate de curent si mai mare ( cel mai mult am scos 50A in impulsuri dintr-unul format mare gen baterie R20)! Daca vrei sa iti mearga cu baterie de 9V , iti trebuie un condensator de valoare foaaarte mare (de multi farazi gen "supercaps") in paralel cu ea, sa suporte el "socul" de consum de la oscilator!Ce zice autorul:Bipolar NPN transistor : BD243C Casing : TO220 Max. collector current : 6 Amperes Max. total power : 65 Watts, while case is at 25 degrees Celsius De ce credeai tu ca are nevoie de un tranzistor asa de puternic??? E consum de curent mare acolo!

Link spre comentariu

si cu mosfet mege?schama? ala in ce fel de aparate il gasesc? circuitul dela un neon de pc sau masina de 12 v o merge pe bat de 9v, casa pun pe el un multiplicator din 20 conds si 20 diode?

Link spre comentariu

Ai aici o schema-http://www.geocities.com/CapeCanaveral/Lab/5322/fbt2.htm. Schema e asaemanatoare cu cea postata. Este bine sa montezi un capacitor de 2000 uF,in paralel cu bateria. Aici alta schema-http://www.aaroncake.net/circuits/flampdrv.htm.Poti sa o faci cu un trafo obisnuit,dar va necesita un multiplicator de tensiune. Problemele esentiale la shockere sint doua-tensiune ff inalta [peste 20-100kV] si limitarea curentului in secundar,la o valoare care sa nu fie mortala! Se impune,la un trafo pe care il ai,sa poti varia frecventa de lucru astfel ca sa nu se incinga miezul!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

deci eu sunt n00b in electronica......as vrea si yo un electrosoc dar nu puternic daca til punpe mana sa te electrocuteze de iti misca mana....spunetimi piesele de care am nevoie si le pun pe o placa..vreau cu orice baterie de 9v.....va rog mult

Link spre comentariu

daca ii pui sa faca ceva util nu fac ( sa duca gunoiul, sa spele vase, etc ) , dar la prostii gata se reped toti ce o fi asa placut sa curentezi pe cineva , eu nu pot sa inteleg voi nu realizati ca persoana pe care o curentati poate sa para ok dar sa aiba probleme cu inima de care nici macar nu stie , si il nenorociti si pe el, va nenorociti si pe voi au picat din picoare fara nici un motiv , sportivi drepti ca bradul care au iesit ok la toate controlalele , nu va jucati cu focul ca va frigeti !

Link spre comentariu

pai daia am zis ca vreau sal fac usor sa nui cada inima :))....dar vreau sa fac si lucruri utile spunemi si mie ce as putea face pt inceput dabea stiu cum sa fac un motor cu magneti.... :smt003

Link spre comentariu

Prieteni, voi shtitzi cum e sa te bata o cioara? Eu shtiu! :smt092 Shi vreau sa imi iau/fac electroshoc, cel mai mare shi mai daramator! Nu ma int ce patzeshte ala, vreau electroshoc pt ca :smt067 nu am voie!

Link spre comentariu

Electrosocuri se gasesc de vanzare. Oricat te chinui nu-ti iese comparabil cu unul de fabrica. Deasemeni, ai voie si cu :smt068 . Dar cu gloante de cauciuc, sau cu gaze. Numa' ca e al dracului de scump. Un electrosoc e vreo 150 lei. Un pistol e de vreo 10 ori mai mult.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări