Andrei87 Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Buna ziua dragi colegi.Detin un difuzor de logitech z5500[diful de bass] si as dorii sa ii fac o incinta,as dorii sa stiu unde gasesc parametri,sau dak a mai facut cineva sa imi dea cateva detalii.Amplificarea o sa fie ori tda7294x2,ori un fet 400,inca nu m-am hotarat asupra ei.Eu ma gandeam la o incinta de 50L,acordata la 40 hz.este ok?ms Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2012 nu stiu de ce spui asta,dar fet 400 pe 4 ohm scoate cam 260w,bineinteles k il limtez,k la puterea aceea il prajesc,cu 2xtda merge fara problmeme alimentate la 2x26,dc.....eu detin acest sistem...dar am facut rosr si de un dif....si as vrea sa ii fac o incinta Link spre comentariu
zal Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Andrei87, exact diful ăla e buba la bietul Lojitec, ar trebui să fie de 16 Ohmi şi e de 8 Ohmi. Asta duce la arderea celor două TDA puse în punte, ptr canalul de sub. Mai bine foloseşti doar un singur TDA în schemă normală ptr alimentarea aia, conform şi cu recomandările din pdf-ul producătorului. Mai mult de 50W nu scoţi, orice amplif vei folosi. Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2012 salut.tragaciu: m-am gandit si la varianta asta dar incinta originala are undeva la 37 de litri,eu ma gandeam sa fac ceva la 50 l.este oki?zal:eu detin deja un fet 400 si un kit cu tda 7294 puse in punte,k sa pun un tda nu ar fii foarte greu k modific kitul,acum ramane problema incintei.cum sa o fac,cat de mare sa fie?ms Link spre comentariu
Andrei87 Postat Iunie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2012 salut,mas orienta spre altceva ,dar nu vreau sa mai dau banii pe alt difuzor,,,amplificarea o sa o fac cu un tda 7294,nu am spus k dak fac incinta mai mare pot sa pun 2 tda-uri,k nu au nici o treaba,eu ma refeream dak se aude mai bine decat incinta originala,asta de 37 de litri,ms Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 18, 2012 Partajează Postat Iunie 18, 2012 Daca doresti sa coboare bass-ul mai jos, poate de la 60 litri in sus se va observa in mod evident asta.Ramane de vazut cum se va comporta acel difuzor intr-o incinta de 60 l, daca flambeaza membrana catusi de putin, bass-ul va fi "plesnit", nu "rotund", sanatos.Cat despre TDA, nici nu merita macar pomenit, un monobloc pe MOS-FET-ii laterali, sau chiar pe bipolari e o solutie sigura. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum