Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulator bormasina

Tunereader

Postări Recomandate

Buna ziua stimati colegi. Detin o bormasina cu acumulator de 18V, dar neavand incarcator la ea am achizitionat din talcioc unul pentru acumulator de 7,2V care are urmatoarea schema (scoasa de pe

cablaj):

http://tinypic.com/r/1z1s552/6

As vrea sa-l modific sa poata incarca un acumulator de 18V si îi rog pe cei care se pricep sa ma ajute

cu modificarile de rigoare.Acumulatorul ce trebuie incarcat are 18V/1,5A. Eu nu inteleg cum functioneaza si ce cauta emitorul ala pe alternativ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tunereader

4

• Dr.L

2

• Vlad Mihai

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am verificat de mai multe ori (si mie mi se pare dubioasa) dar exact asa sunt legate componentele.Incarcatorul este din franta C742 - nu am gasit date despre el pe net.

Link spre comentariu

Multumesc D-re, pana la urma voi face altul, insa voiam sa folosesc piesele active...pcb...carcasa..., ma gandeam ca pot modifica zenner-ul si ceva rezistoare si gata...

Link spre comentariu

Traf am, dar din ce am citit nu se poate opri incarcarea in functie de tensiunea pe acumulator(fiind vechi), curent constant nu are cum sa fie din moment ce la aceeasi tensiune cu cat acumulatorul e mai incarcat cu atat scade curentul de incarcare, ma gandeam ca cel de-al treilea fir (am inteles ca este un senzor de temperatura) da o indicatie dupa care s-ar putea opri incarcarea. (nu stiu ce este in acel pack - e lipit). Tocmai de aceea am pus schema originala a incarcatorului, credeam ca se poate modifica pentru a incarca la o tensiune mai mare (cu alt traf bineinteles). Cred ca as putea rezolva cu o sursa stabilizata de peste 18V, un rezistor de limitare (10%) a curentului si un temporizator - 12-14h. Problema e ca nu stiu cand trebuie pus la incarcat (1V pe element) fiind un pack de 18V si o schema la aceasta tensiune nu am gasit...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări