THOMAS Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Defazorul din aceasta aplicatie viewtopic.php?f=28&t=63578&start=195 este perfect,pentru ce a fost proiectat nu mai trebuie nimic imbunatatit,fiti siguri ca am incercat in diverse simulari fel de fel de combinatii printre care si cele cu LM317,asa ca daca doriti sa discutam va propun alte configuratii ce nu sunt legate de aplicatia schemei ,care este realizata practic si functioneaza deja. Mai jos aveti un defazor pentru "puristi" cu GCC cu tub cu panta variabila,6K4P sau un EF89,EF183 (propunera ): Si un defazor extrem de complex conceput de A.Lisovskiy si folosit de WAVEBOURN,foarte complex dar si performantele sunt pe masura... in simulare se dovedeste ca este exact ce se specifica in proiectul WAVEBORN,se pare ca face parte din amplificatorul cu GU50-PYRAMID (http://www.wavebourn.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=1135) Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Un driver de pus in rama (eu am sa-l testez si chiar am sa-l pun)...... multumim don Lazaroiu.intrebare :6J1P se poate folosi ca GCC..!? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Intrebare :se poate ccs si in anozi(in locul rezistentelor)??? se poate simula eventual ceva de genul acesta!?Eu stiu ca se poate Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2012 Un driver de pus in rama (eu am sa-l testez si chiar am sa-l pun)...... multumim don Lazaroiu.intrebare :6J1P se poate folosi ca GCC..!?Aveti aici o schema functionala 100% cu GCC cu tubul 6J1P sau chiar 6J4P din seria heptal: Si eu stiu ca se poate cu GCC in anozi,va proiectez unul zilele astea cu mare placere si va mai pun aici unul cu 6N8S cu 300Vpp pe iesirile defazate: Acesta din urma este facut doar in simulare,iar 300Vpp este limita maxima cu 2%THD pe o sarcina de 200K,deci cu THD<1% vom avea pe iesirile defazate cam ~275Vpp. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Un driver de pus in rama (eu am sa-l testez si chiar am sa-l pun)...... multumim don Lazaroiu.intrebare :6J1P se poate folosi ca GCC..!?Aveti aici o schema functionala 100% cu GCC cu tubul 6J1P sau chiar 6J4P din seria heptal: Si eu stiu ca se poate cu GCC in anozi,va proiectez unul zilele astea cu mare placere si va mai pun aici unul cu 6N8S cu 300Vpp pe iesirile defazate: Acesta din urma este facut doar in simulare,iar 300Vpp este limita maxima cu 2%THD pe o sarcina de 200K,deci cu THD<1% vom avea pe iesirile defazate cam ~275Vpp. Va multumesc pt versiunea cu 6j1p.....cu siguranta toate aceste exemple ilustrade de dumneavoastra satisfac cu usurinta orice exigenta pt o pilotare corecta a finalelor mai ales acolo unde nu se ajunge la curent de grila...de asemeni nici o amplificare prea mare(cistig) nu e benefica pt ca exista riscul uni fisiit suparator la nivele mici a auditiei,din ce stiu eu majoritatea preurilor de calitate pot furniza lejer 5v rms la iesire deci as ramine personal cu o sensibilitate la intrarea driverelor de cca1,5-2v si un gain general nu mai mare de 80-100. Link spre comentariu
300B SE Postat Iunie 18, 2012 Partajează Postat Iunie 18, 2012 Subscriu si eu la cele spuse de dl Gabriele in legatura cu 6j1p. Gasesc foarte utile aceste defazoare si sunt fascinat de distorsiunile mici ale montajului A.Lisovskiy. As gasi foarte util daca in acel defazor s-ar putea inlocui ef80 cu pentodele din seria 6j1p-6j2p (soclu heptal) sau 6j9p - 6j11p (soclu noval). Apreciez munca si dedicatia dl Lazaroiu! Cu toate ca in acest topic nu este prezentat un montaj intreg si multi dintre incepatori nu inteleg prea multe, consider foarte utile aceste defazoare. Le voi construi modular si vor constitui o baza utila pentru experimente! (se pot adauga finale din cele mai variate) PS Culmea este ca in acest sfarsit de saptamana ma gandeam la problema distorsiunilor si cum ar putea fi rezolvata aceasta problema in special la SE! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2012 @ Un defazor pe gandul dv., 6N6P si CCS cu J-FET,THD excelente,suficienta "excursie" pe iesirile defazate incat il puteti folosi pentru atacul diverselor etaje finale... Tranzistorul FET poate fi si BFW11 sau BFW10. Schema si semnalele pe iesire: Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 @ Cred ca la tipul asta de configuratie va referiti.Bineinteles ca se pot folosi doi tranzistori in aceeasi capsula sau cei doi tranzistori fixati intre ei,bineinteles si cu ceva pasta siliconica.Exista niste CI cu arii termostatate si se pot folosi cu succes,dar cred ca deriva de curent datorata temparaturii ambinente este nesemnificativa. Schema: Link spre comentariu
adigh Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 @Cred ca la tipul asta de configuratie va referiti.Bineinteles ca se pot folosi doi tranzistori in aceeasi capsula sau cei doi tranzistori fixati intre ei,bineinteles si cu ceva pasta siliconica.Exista niste CI cu arii termostatate si se pot folosi cu succes,dar cred ca deriva de curent datorata temparaturii ambinente este nesemnificativa.Exista o anumita rezistenta termica intre jonctiune-capsula, capsula-carcasa, carcasa-ambiant. La aceeasi putere disipata vom avea aceeasi diferenta de temperatura. Conform legii lui Ohm in circuitul termic. Orice variatie a temperaturii ambiante se reflecta in variatia de temperatura din interiorul amplificatorului, diferenta de temperatura se va pastra. Dureaza numai pina la stabilizarea termica dar asta e altceva. In final si temperatura jonctiunii se va modifica cu cit se modifica ambientul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum