Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

14/15.06.2012

zal

Postări Recomandate

• Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

15

• valica

3

• hpavictor

2

• xaxa

2

Top autori în acest subiect

• 2 luni mai târziu...

În ciuda situatiei din România va mai ocupati de flori si va bucurati de frumusetea lor efemera. Chapeau!Am avut si eu cactusi. Înfloreau odata la sapte ani, dar n-au facut seminte. Nu stiu ce soi erau (pe vremea aia Gogu nu se nascuse înca).@Zal Daca aveti mai multi si înfloresc în acelasi timp, încercati polenizare încrucisata (de la o planta la alta). Poate le prieste mai mult.

Link spre comentariu

E un singur cactus cu ''ramurile'' lui, nu cred că are rost polenizarea încrucişată nici dacă-i separ lăstarii mari de trunchi. Am şi făcut-o anul trecut, dar fără rezultat. Iniţial am crezut că nu are insecta potrivită, dar mai de grabă florile sînt sterpe, ca la plantele modificate genetic.Practic mai înfloreşte în amintirea cînd era plantă normală, acum multe milioane de ani.

Link spre comentariu

@zal

m-a uimit intodeauna incapatinarea cu care cactusul asta isi pastrea echilibrul desi pare ca foarea vrea sa il rastoarne :d

Acu nu stiu daca e chiar-chiar acelasi, dar unul dintre vecinii mei are unul foarte asemenator ca inflorescenta si ii infloreste in fiecare vara.

In ceea ce ma priveste cred ca florile astea au viziunea lor proprie in privinta infloririi. Cind am primit euforbiile, mi s-a spus ca vor inflori numai in verile foarte calduroasa - iar ele infloresc regulat si vara si iarna.

Posted Image

Link spre comentariu

Oamenii uită că plantele sînt tot vieţuitoare şi reacţionează cu mediul, inclusiv cu noi oamenii. Se ştie în popor că anumiţi oameni usucă florile doar la atingerea lor. Alţii sînt mai norocoşi.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Abia acum am văzut pozele, foarte frumoase. Observ că florile, indiferent de culoare şi aspect, au în mijloc pistilul în formă de floare miniaturală, la fel ca la cactusul meu, pare să fie o trăsătură comună. :aplauze

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Poza de ieri 22.05.2013 cu bobocul din vîrful cactusului şi poze de azi 23.05.2013 cu el înflorit.Floarea se va deschide pe la miezul nopţii complet, eu nu puteam aştepta atîta.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări