lorik199 Postat Noiembrie 26, 2012 Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Al meu a inflorit de vreo 4 ori, la fel si unul asemanator, maxim 3 flori au fost Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Încet - încet facem un club. :dans:Dar poţi să spui cam după cîţi ani a înflorit? Bănuiesc că îl ai de cînd era pui. Link spre comentariu
valica Postat Noiembrie 29, 2012 Partajează Postat Noiembrie 29, 2012 Ca tot e vorba de flori, sotia mea a plantat in ghivece niste puieti de albastrele si numai ce au inflorit. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 30, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2012 Frumoase. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 2, 2013 Partajează Postat Februarie 2, 2013 În ciuda situatiei din România va mai ocupati de flori si va bucurati de frumusetea lor efemera. Chapeau!Am avut si eu cactusi. Înfloreau odata la sapte ani, dar n-au facut seminte. Nu stiu ce soi erau (pe vremea aia Gogu nu se nascuse înca).@Zal Daca aveti mai multi si înfloresc în acelasi timp, încercati polenizare încrucisata (de la o planta la alta). Poate le prieste mai mult. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 2, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2013 E un singur cactus cu ''ramurile'' lui, nu cred că are rost polenizarea încrucişată nici dacă-i separ lăstarii mari de trunchi. Am şi făcut-o anul trecut, dar fără rezultat. Iniţial am crezut că nu are insecta potrivită, dar mai de grabă florile sînt sterpe, ca la plantele modificate genetic.Practic mai înfloreşte în amintirea cînd era plantă normală, acum multe milioane de ani. Link spre comentariu
xaxa Postat Februarie 9, 2013 Partajează Postat Februarie 9, 2013 @zal m-a uimit intodeauna incapatinarea cu care cactusul asta isi pastrea echilibrul desi pare ca foarea vrea sa il rastoarne Acu nu stiu daca e chiar-chiar acelasi, dar unul dintre vecinii mei are unul foarte asemenator ca inflorescenta si ii infloreste in fiecare vara. In ceea ce ma priveste cred ca florile astea au viziunea lor proprie in privinta infloririi. Cind am primit euforbiile, mi s-a spus ca vor inflori numai in verile foarte calduroasa - iar ele infloresc regulat si vara si iarna. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 10, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 10, 2013 Oamenii uită că plantele sînt tot vieţuitoare şi reacţionează cu mediul, inclusiv cu noi oamenii. Se ştie în popor că anumiţi oameni usucă florile doar la atingerea lor. Alţii sînt mai norocoşi. Link spre comentariu
dragon82 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 In al doilea an de cand am cei 30 de cactusi mi-au inflorit 3 http://imageshack.us/photo/my-images/16/img7385z.jpg/ Link spre comentariu
zal Postat Martie 11, 2013 Autor Partajează Postat Martie 11, 2013 Abia acum am văzut pozele, foarte frumoase. Observ că florile, indiferent de culoare şi aspect, au în mijloc pistilul în formă de floare miniaturală, la fel ca la cactusul meu, pare să fie o trăsătură comună. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 A venit şi primăvara asta, ieri am trecut pe la cactus şi... surpriză!Are cinci boboci mici, negri şi păroşi ca un cur de muscă. Link spre comentariu
zal Postat Mai 23, 2013 Autor Partajează Postat Mai 23, 2013 Poza de ieri 22.05.2013 cu bobocul din vîrful cactusului şi poze de azi 23.05.2013 cu el înflorit.Floarea se va deschide pe la miezul nopţii complet, eu nu puteam aştepta atîta. Link spre comentariu
dragon82 Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Fain! PS cum atasezi pozele direct in mesaj ca zau ma chinui si nu-mi iese.De imageshack m-am saturat! Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Asa: viewtopic.php?f=197&t=90355 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum