Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

14/15.06.2012

zal

Postări Recomandate

Surpriza nopţii de 14/15 Iunie, mi-a făcut-o acest cactus, e prima dată cînd înfloreşte, a mai avut o încercare acum vreo 5 ani, dar atunci nu a reuşit, era imatur. Mirosul florilor e puternic, asemănător cu cel de Mîna Maicii Domnului şi iasomie. Din păcate lipsesc la noi insectele polenizatoare de noapte, sau poate nu le-am văzut eu...

Mîine seară o să mai adaug imagini.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 34
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

15

• valica

3

• hpavictor

2

• xaxa

2

Top autori în acest subiect

Se poate face sex cu florile gen cactus ?...

Cine are curaj să încerce şi apoi să ne spună impresiile. Deşi cred că îi vor rămîne mai bine întipărite în minte copcile de la camera de gardă. :ras:
Link spre comentariu

Oare chiar trebuie sa explic toate glumele ? Userii care citesc aceasta sectiune de obicei stau bine cu IQ-ul.....Este ca in bancul cu Radio Erevan : La emisiunea " Intrebari si Raspunsuri : un ascultator fidel , membru al PCUS , intreaba : Este adevarat ca se poare face dragoste cu o fereastra deschisa ? Radio Erevan raspunde : Da , se poate face . Dar mai bine este cu o femeie !Cam asta este explicatia glumei despre polenizarea lui ZAL .

Link spre comentariu

Posibil să fie aşa, e oricum o plantă ce se înmulţeşte prin puieţi, mai face flori din cînd în cînd ca o reminiscenţă de acum milioane de ani.Pe mine mă miră sincronizarea înfloririi între trunchiul central şi puiul cu două flori.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Felicitări! Numai o dată a înflorit? Al meu de vreo 5-6 ori. Mai pun cîteva poze cu unele din ''producţiile'' Bobocosului (aşa a fost botezat de ai mei).

Cel mai mic număr de flori a fost de una (20 August):

Posted Image

A mai avut vreo două înfloriri cu cîte două flori pe care le-am cam ratat.

Cu patru flori, dimineaţa pe răcoare (2 August):

Posted Image

Record de 5 flori, din păcate le-am prins spre ofilire:

Posted Image

Link spre comentariu

Cred că are 7-8 ani, anul ăsta a fost prima dată cînd a înflorit, e aceeaşi specie cu al tău, care mi se pare mai tînăr. Asta mă face să mă întreb dacă nu cumva e vorba de temperaturile tropicale din vara asta. Rămîne de văzut dacă la anul va mai înflori, sau peste cîţi ani şi în ce condiţii de mediu. Oricum l-am udat din belşug, cîte juma' de litru la 3-4 zile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări