zal Postat Iunie 16, 2012 Partajează Postat Iunie 16, 2012 Surpriza nopţii de 14/15 Iunie, mi-a făcut-o acest cactus, e prima dată cînd înfloreşte, a mai avut o încercare acum vreo 5 ani, dar atunci nu a reuşit, era imatur. Mirosul florilor e puternic, asemănător cu cel de Mîna Maicii Domnului şi iasomie. Din păcate lipsesc la noi insectele polenizatoare de noapte, sau poate nu le-am văzut eu... Mîine seară o să mai adaug imagini. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Într-adevăr, o surpriză deosebit de plăcută, foarte frumoase flori! Link spre comentariu
zal Postat Iunie 17, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 17, 2012 Mă bucur că-ţi plac. Marea mea curiozitate, e dacă va face ceva fructe, căci am avut grijă să polenizez florile. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 17, 2012 Partajează Postat Iunie 17, 2012 Se poate face sex cu florile gen cactus ?Polenizarea este o activitate sexuala.....de obicei practicata de albine .Sper ca stiti de gluma ! Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 18, 2012 Partajează Postat Iunie 18, 2012 Victore, de ce simţi mereu nevoia să faci glume proaste şi apoi te miri că ţi se răspunde cu aceeaşi monedă? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 18, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 18, 2012 Se poate face sex cu florile gen cactus ?...Cine are curaj să încerce şi apoi să ne spună impresiile. Deşi cred că îi vor rămîne mai bine întipărite în minte copcile de la camera de gardă. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 Oare chiar trebuie sa explic toate glumele ? Userii care citesc aceasta sectiune de obicei stau bine cu IQ-ul.....Este ca in bancul cu Radio Erevan : La emisiunea " Intrebari si Raspunsuri : un ascultator fidel , membru al PCUS , intreaba : Este adevarat ca se poare face dragoste cu o fereastra deschisa ? Radio Erevan raspunde : Da , se poate face . Dar mai bine este cu o femeie !Cam asta este explicatia glumei despre polenizarea lui ZAL . Link spre comentariu
Dj Alex Postat Iunie 19, 2012 Partajează Postat Iunie 19, 2012 salut am si eu un asemenea cactus acasa si a inflorit si la mine de cateva ori nu o sa faca seminte o sa ramana doar floarea frumoasa planta Link spre comentariu
zal Postat Iunie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 19, 2012 Posibil să fie aşa, e oricum o plantă ce se înmulţeşte prin puieţi, mai face flori din cînd în cînd ca o reminiscenţă de acum milioane de ani.Pe mine mă miră sincronizarea înfloririi între trunchiul central şi puiul cu două flori. Link spre comentariu
tepesa Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Am si eu unul, a inflorit de vreo 6 ori cite 1-3 flori o data. Miros foarte frumos, pacat ca se ofilesc a doua zi. Asta e maretia naturii. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Ultimul boboc de pe anul ăsta nu a mai înflorit, probabil din cauza toamnei şi a răcirii vremii. Mă întreb dacă se va usca sau aşteaptă un moment prielnic. Link spre comentariu
valica Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Frumos, si mie mi-a inflorit cactusul vara aceasta pentru prima data de cand il am Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 23, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 Felicitări! Numai o dată a înflorit? Al meu de vreo 5-6 ori. Mai pun cîteva poze cu unele din ''producţiile'' Bobocosului (aşa a fost botezat de ai mei). Cel mai mic număr de flori a fost de una (20 August): A mai avut vreo două înfloriri cu cîte două flori pe care le-am cam ratat. Cu patru flori, dimineaţa pe răcoare (2 August): Record de 5 flori, din păcate le-am prins spre ofilire: Link spre comentariu
valica Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Uaaau superbe flori, cred ca, cactusul are ceva ani si sta tot timpul la soare de a facut atatea flori. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 26, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2012 Cred că are 7-8 ani, anul ăsta a fost prima dată cînd a înflorit, e aceeaşi specie cu al tău, care mi se pare mai tînăr. Asta mă face să mă întreb dacă nu cumva e vorba de temperaturile tropicale din vara asta. Rămîne de văzut dacă la anul va mai înflori, sau peste cîţi ani şi în ce condiţii de mediu. Oricum l-am udat din belşug, cîte juma' de litru la 3-4 zile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum