Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PROGRAMATOR WILLEM AD-MEMO3


STUDIO_CONTRAST

Postări Recomandate

Este prima data cand lucrez cu un programator. Am cunostinte in informatica. Vreau sa programez un 24c16. Folosesc Ponyprog. I-mi da voie sa i-l citesc insa nu-mi da voie sa-l rescriu. V-as ruga sa ma ajutati din cei care a-ti folosit asa ceva, deoarece consider ca nu fac setarile corecte sau altceva care i-mi scapa. Va multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • STUDIO_CONTRAST

    7

  • MatyC

    3

  • Traxxx

    2

  • gabiferaru

    1

Deschideti programul . Intrati in setari (meniul de sus SETUP) -> Interfata -> alegeti portul serial -> clic pe sageata si alegeti tipul de interfata - SI Prog API -> OK .Reveniti la setari -> Calibration (calibrare) -> Yes . Apare o fereastra Calibration OK -> Apasati OK .Acum programul si interfata sunt gata de utilizare .Pentru ca tot aveti o memorie in soclu ... Pe interfata grafica a programului , in dreapata sus , alegeti tipul de memorie - I2C Bus 8bit eeprom si din cealalta lista derulanta - 2408 .Apasati butonul de citire (primul din stanga sus , al doilea rand) , daca tineti sageata mouselui pe el apare "Read device" (citire dispozitiv) . Daca memoria este functionala va fi citita si va aparea o ferestra cu datele , daca este defecta veti primi un mesaj " Device Not Responding" (dispozitivul nu comunica) .In fereastra cu date , in stanga sunt adresele , in dreapta datele .Sunt situatii in care este necesara editarea datelor pentru modificare . Acest lucru este posibil accesand meniul Edit -> Edit Buffer enabled .Puteti adauga comentarii accesand butonul cu creion (Edit device notes) .Dupa ce s-au facut diverse notari aici , continutul memoriei se poate salva in calculator : File (fisier) -> Save Device File As ... -> apare fereastra pentru alegerea caii de stocare , a numelui si salvati .Scrierea memoriei se poate face cu butonul "Write Device" . Nu uitati ca de fiecare data sa setati tipul memoriei . Apare o fereastra de confirmare in care sunteti avertizat ca ceea ce este pe memorie se va pierde . Confirmati . Apare fereastra care va arata progresul operatiei , apoi verificare si confirmarea ca totul e OK .La fel si cand aveti fisierul in HDD : File -> Open Device File -> alegeti fisierul din PC (salvat anterior) si dati comanda de scriere .Daca anumite butoane nu se vad , trebuie sa stiti ca toate butoanele au corespondenta in meniuri .

Link spre comentariu

Din cate vad eu pe situl producatorului se specifica faptul ca AD-MEMO3 este derivat din Willem progr si functioneaza pe portul paralel.

Sau este vreo diferenta intre AD-MEMO3 de care spui tu si cel de pe site AD-MEMO3C-Paralel ???? Totusi este singurul programator care are in denumire MEMO3 !!!

Programatorul Willem are un alt software pentru control interfetei "Eprom51.exe". Aici gasesti o varianta mai noua http://www.ezoflash.com si trebuie folosite setarile pentru PCB3, conform brosurei de la MEMO3.

Insa ce sistem de operare folosesti?

 

LE: Am uitat de problema cu dipswitch-ul din placa (ala de 12). Un coleg a cumparat un programator in urma cu vreo 2 luni si tarziu am identificat problema de la dipurile alea noi noute. Pur si simplu nu se inchidea contactul pe ON. Verifica cu un ohmetru sau buzzer daca se realizeaza scurtcircuitul pe pozitia ON. Memoriile de tipul 24cxx pentru a fi scrise trebuie ca la pinul 7 (WP) sa fie legat la GND.

Link spre comentariu

Nu am eprom51.exe, dar am folosit eprom45. Cu acesta din urma ma lasa sa citesc memoria dar nu ma lasa sa o sterg sau alte operatii, ori ma aflu in aceeasi situatie ca ponyprog, in sensul ca probabil nu stiu sa-l setez. Poate ma ajutati cu acesta deoarece i-l recunoaste programatorul. Multumesc

Link spre comentariu

Nu stiu tensiunea de la pinul 7. Nu stiu nici cum sa aflu. Detin aparatura de masura si control si poate ma ajutati sa aflu. Am scos din internet pcb3 (cartea tehnica spune ca sa-l folosesc pe acesta) insa este aceeasi situatie, ma lasa sa-l citesc, sa-l verific dar nu ma lasa sa-l sterg. Setarile pe Memo3 sunt cele de la Adelaida.

AD-MEM03.pdf

Link spre comentariu

O memorie eeprom ca sa o poti scrie la 24c/lcxx trebuie sa ai pinul 7 la masa (-) altfel acea memorie nu se va sterge, acel pin face protectia de scriere/stergere, daca citeste programatorul inseamna ca e ok, doar pinul 7 sa il ai la masa..poate ai un jumper ceva nu stiu.

Link spre comentariu

Pinii 1,2,3,4,6 si 8 sunt legati pe cablaj la diferite circuite, insa pinii 5 si 7 nu au vreun corespondent pe cablaj si nu-i pot lega la vreun pin. Trebuie facuta manual? Sa nu fi facut constructorul aceasta setare? Inca o data rog cei ce au utilizat un astfel de proframator sa ma ajute cu cateva explicatii mai clare si de unde ma leg la masa cu pinul 7. Multumeasc

Link spre comentariu

de ce nu faci programatorul pony prog-ului???

mai ales că ăsta suportă fără probleme epromurile 24cXX, și ai softul.

 

iar programatorul e ușor de realizat, și ieftin!

 

uită-te aici: http://www.lancos.com/siprogsch.html

dacă faci siprog base-ul, poți folosi apoi minunea cu aproape orice memorie sau mcu, realizând o placă de extensie chiar mai simplă decât base-ul...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări