Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor 220V/12V c a ; refuză redresare şi filtrare în cc!

taragone

Postări Recomandate

Nu am habar care e chestia!Este vorba despre convertorul HLF SELV-EQIV, ELECTRONICHALOGEN TRANSFORMERMODEL: EHT-60-B23PRI: 230V 50Hz 60VA 0,26A SEC: 12V alternativ EFF ta 40 GRADE CELLSIUSmAX: 60w Jinwin Enterprises Limited Nur fur AnchluB an Halogeniamper.Fiindcă aveam nevoie de o sursă în cc mai puternică, am încercat să redresez ieşirea alternativă de 12V a acestui convertor.Acceptă redresarea, acceptă şi filtrajul, dar puntea redresoare care a ajuns să fie în final chiar şi de 20 A se ambalează termic pînă la dezlipirea conductorilor de pe pini.Sînt convins că fenomenul este cît se poate de normal, numai că eu nu am habar despre ce este vorba.În curent alternativ nu sînt probleme. Un bec halogen de 50W stă, bine mersi, aprins şi o săptămînă fără să se încălzească excesiv piesele electronice folosite de fabricant.Acelaşi lucru se întîmplă şi cu alt tip de convertor:DEUISCHE ERZEUGHISSE ELECTRONISCHER KONVERTERMODEL: ET-1==PRI: 220-240V 50 HzSEC: 12V alternativ EFF.MAX: 8,3A 100WFUR NV-HALOGENLAMPEN tc: 75 grade, Ta: 40 grade

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• taragone

3

• elmar

2

• fen

1

• palcu ion

1

Top autori în acest subiect

Acceptă redresarea, acceptă şi filtrajul, dar puntea redresoare care a ajuns să fie în final chiar şi de 20 A se ambalează termic pînă la dezlipirea conductorilor de pe pini.

ce inseamna la dvs "accepta redresarea si accepta filtrajul"?

ce fel de tensiune alternativa scoate aceasta sursa? scoate o tensiune de 12v/50hz? eu nu cred!

ati incercat sa redresati aceasta tensiune cu o singura dioda si un condensator de filtraj?

Link spre comentariu

M-am gîndit şi eu că acolo este vorba despre o frecvenţă ridicată(cît? nu ştiu!) şi am folosit o punte făcută cu patru diode folosite la televizoare în secundarul trafo linii, dar rezultatul este acelaşi.Ciudat este şi faptul că nu pot măsura tensiunea din secundarul convertorului cu MAVO 35, nici pe cea alternativă, nici pe cea redresată, deşi becul se aprinde puternic şi într-un caz şi în celălalt.Asta este! Vă salut!

Link spre comentariu

Trebuie sa folosesti o dioda pentru redresare de putere si cu timpi de comutare foarte mici.La trafo linii timpii sint mult mai mari.Sau poti folosi in locul sursei pe care o ai ,o sursa de calculator care iti poate livra un 12Vcc si cu un curent mare

Link spre comentariu

Mulţumesc, sigur că ai dreptate, chiar am şapte surse de calculator(recuperate), pe mine mă intrigă însă care e chestia! Sînt sigur că destui meseriaşi cam ştiu despre ce este vorba, dar îi şifonează faptul că "Ce cauţi printre noi dacă nu pricepi nici măcar atîta lucru?!"Nu-mi frige buza să rezolv această problemă, între timp am obţinut o sursă dublă de 10A care intră în protecţie dacă fac greşeli majore.Eu nefiind un meseriaş sadea, încerc să pricep de ce se întîmplă anumite chestii, atît! Vă salut!

Link spre comentariu

cred ca aveti la dispozitie o sursa imensa de informatii >>>(internetul)! cititi si pe urma spuneti daca e asa de simplu de explicat "fenomenul"...

nu stiu daca are cineva atita timp sa exlice in detaliu redresarea tensiunilor alternative de frecventa mare....

solutia ati primit-o...daca nu doriti sa va bateti capul cu astfel de" teorii ",o folositi si gata!

cititi AICI despre functionarea surselor in comutatie(cazul dvs.)

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Diode din surse ATX urmate de un condensator cu impedanta joasa ; dioda MBR750 condensator impedanta scazuta 470uF/25V .Condensatori poti pune 5 buc de 100uf/25V in paralel.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări