Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Propunere

Vizitator

Postări Recomandate

Sunteti de acord ca subiectele de genul "Emitator FM de putere mica...(asa cred:P)" sa fie mutate la categoria Tot ce tine de telecomunicatii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Gheorghe Dracu

4

• yo9hrb

3

• radu25

1

• Ovidanie

1

Top autori în acest subiect

Vizitator darkangelbv

Ce vrei sa spui prin asta??Adica nu-si au locul astfel de intrebari sau .....Totusi nu inteleg ce te deranjeaza...

Link spre comentariu
Vizitator

Postul nu are nimic in sine, numai ca nu-si prea are locul aici. Unde este

legatura cu radioamatorismul, ca eu nu o sesizez? Cred ca mult mai aproape

de adevar era includerea lui la "Telecomunicatii" (Probleme, scheme si idei

in comunicatii, inclusiv cele radio). Ca discutie generala putea fi postat

oriunde...

Link spre comentariu

Mai bine le lasam aici. In acest caz poate sa afle ca nu are voie sa depaseasca 10mW, sai poate sa afle unde, ce si in ce conditii poate sa emita fara vreo autorizatie. Si poate il prinde microbul, ca autorizarea nu este un capat de tara. Si asa sportul asta pierde teren, din pacate.

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Eu nu vreau autorizatie pt ca este doar un experiment sa zicem asa...deci nu vreau sa emit(stati calmi)Daca pe la 100 Mhz nu se poate care sunt fregventele alea libere??Dati scheme pt alea nu ma supar doar ca vreau sa fac niste mici experimente...

Link spre comentariu

Frecventele libere sunt de gasit in planul benzilor publicat pe site-ul IGCTI. Acolo gasesti si regulamentul serviciului de amator. Frecventele libere sunt in banda de 27MHz si 446 (parca) adica PMR-urile. Dar depinde si ce vrei sa transmiti. Oricum, sfatul meu e sa nu incalci legea, baietii veseli te gasesc destul de repede si nu cred ca-ti face placere sa dai cu subsemnatu'. Si de ce nu vrei sa emiti? Radioamatorismul e o preocupare interesanta. PS: Sunt platit la numarul de radioamatori racolati :snakeman:

Link spre comentariu

Deja ma stric de ras cand ma gandesc cum o sa introduca amicul student o bobina pt. 27MHz intr-un pix. :supz: A, si un cuart, am uitat de stabilitatea frecventei. Ma scuzati, a fregventei (sic!). Plus bateria de 9V ca sa bata 1km si - gata! - avem un pix pt. Gulliver.Si, vai!, cum am putut uita de dipol... :goodman:

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Mdea.. asta ma gandeam si eu... ca e prea mic chiar si pt cativa metri in fine.. n ma pasioneaza transmisiile radio asta vrfeau s-o fac doar asa, ca sa nu zic ca n-am incercat si asa ceva....

Link spre comentariu

Amice, ai trei variante: 27MHz (legal) dar gabarit mare, 100MHz (ilegal) cu gabarit mic si raza de actiune, considerand emitatorul inghesuit intr-un pix, de max 20m sau 446MHz (legal) dar aproape imposibil la nivel de amator.

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

Hmmm deci pana la urma cred ca voi merge pe "ilegal" :finga: :finga: pt ca la 400 Mhz nu cred ca voi ajunge eu...nici la 100 nuj daca sunt in stare sa ajung.............deci dati scheme k sa am de unde alege....alea legale pe forum cele ilegale pe PM bineinteles :smt003

Link spre comentariu

Wrong! Revin cu exemplul bombei: e interzis sa o construiesti, pentru ca daca o construiesti esti deja de rea credinta. La fel e cu emitatoarele.

Link spre comentariu

...si inca un wrong! Pe vremuri legea spunea asa: "...constructia,

experimentarea si instalarea de emitatoare radioelectrice fara acordul

M.T.T.C. se pedepseste...". Nu am citit actuala lege a comunicatiilor

dar tinand cont de tendintele din lume presupun ca e la fel de dura.

Apropos, in Japonia e interzis chiar si sa construiesti un oscilator!!!

Vestea buna: in Conex Club e publicat un articol chiar despre un

microemitator care incape intr-un pix. In ce numar, habar nu am.

Link spre comentariu
Vizitator darkangelbv

HmMM mersi nanopico m-ai lamurit :)) MAi bine nu mai ziceai nimik si iti odihneai mainile.... totusi pe PM nu stie nimeni :Pdeci trimiteti scheme :weedman: :weedman:

Link spre comentariu

Conform HG 236/16.02.2006 te asteapta urmatoarele:Art. 3 (1)Contravenţiile prevăzute la art. 2 se sancţionează cu amendă, după cum urmează:a)cele prevăzute la art. 2 lit. a), c) e), f), g) şi i), cu amendă de la 500 lei (RON) la 1.300 lei (RON);b)cele prevăzute la art. 2 lit. b), d) şi j), cu amendă de la 1.300 lei (RON) la 2.000 lei (RON);c)cele prevăzute la art. 2 lit. h), k) şi I), cu amendă de la 2.200 lei (RON) la 3.300 lei (RON).(2)Contravenientul poate achita pe loc sau în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia jumătate din minimul amenzii prevăzute la alin. (1), agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal.Consider ca esti pus in tema, major, vaccinat, responsabil de faptele tale. Transmiterea de scheme pentru asemenea aparatura nu constituie contraventie. Trebuie sa te gandesti la urmatoarele: prin jurul frecventei de 150 MHz (nu cunosc exact) este canalul de comunicatie al ambulantei. Nu zic ca faci un emitator pe aceasta frecventa, il faci pe vreo 80 MHz. Dar exista si armonici, de ex. 160 MHz, de care nici nu ai idee, si care s-ar putea sa interfereze un serviciu de care depinde viata cuiva. De aceea este necesara disciplina asta in spectrul radio, nu pentru ca unii sunt mai smecheri. Din nestiinta se pot provoca pagube incomensurabile. Partea de amenzi nici nu mai conteaza. Emitatoarele nu se fac dupa ureche. Pentru un amarat de transceiver pe care-l construiesc si care probabil nu va valora in viata lui mai mult de 4...5 mil. lei vechi, folosesc aparatura de vreo 10... 15 mil, si ma mai descurc pe la laboratoare pentru masuratori care-mi depasesc posibilitatile. Mai bine cauti pe net, am vazut de vanzare module pentru ce vrei tu pe 446MHz, care sunt reglate si mai ales in conformitate cu legislatia. Nu te juca cu focul.Scuze pentru topicul asa de lung, este bine de citit si de alti "amatori", mai ales de piratii radio.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări