Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor din 220v(230v) monofazat in 380v(400v) trifazat


Vizitator ciocolata

Postări Recomandate

Vizitator ciocolata

Salutare.

 

Inca de la inceput vreau sa precizez ca nu sunt cunoscator asa ca s-ar putea sa ma incurc grav in termeni si notiuni.

 

Am o masina de cusut industriala care are un motor alimentat in mod normal la 380v(400v) trifazat, dar eu nu am decat posibilitatea de a o alimenta de la 220v(230v) monofazat, daca ar fi vorba doar de alimentarea motorului din cate am inteles nu ar fi o chestiune prea complicata, de altfel am si reusit (nu eu personal), dar pe langa motor mai trebuie alimentat si un panou de comanda si un ambreiaj electronic (sper sa nu gresesc) care este legat la un transformator aflat in interiorul motorului. S-au incercat aproape toate variantele dar niciuna nu a dat rezultatele asteptate.

 

Ce m-ar interesa pe mine e daca exista pe undeva de vanzare si mai ales la un pret decent un invertor din 220v(230v) monofazat in 380v(400v) trifazat, pentru a evita alte complicatii care pot aparea, gasisem cu greu undeva ceva din ce mi-ar trebui mie (sper sa nu am fi inselat), dar avea un pret mult peste ce sunt eu dispus sa investesc http://www.okazii.ro/electronice-altele ... a111447847 daca este ceea ce caut eu, este cumva posibil sa gasesc ceva mai ieftin, sau daca exista cumva vreo alta modalitate de a rezolva problema, precizez ca masina de cusut este JUKI DDL 8700-7 si pe motor scrie 400w, poate ajuta cu ceva, mai multe detalii nu stiu.

 

Sper sa nu vorbesc prostii, inca o data precizez, nu sunt cunoscator, ma pot declara total afon in acest domeniu, posibil sa fi facut toti termenii varza si sa nu aiba nici-o logica ceea ce vreau eu sa fac, ma adresez voua in speranta ca gasesc niste persoane calificate.

 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • Badman

    4

  • asyx

    3

  • H Robert

    2

  • florinellll

    1

Top autori în acest subiect

Vizitator ciocolata

Masina de cusut m-a costat 600 ron, deci nu as fi dispus sa dau pe un invertor mai mult decat am dat pe masina, mie nu-mi trebuie ceva foarte complicat, nu-mi trebuie un invertor sa faca mai mult decat am eu nevoie. Problema sta in felu urmator, turatia este cea corecta numai in cazul in care nu se leaga si nulul la motor (sper sa nu vorbesc balarii, asa am inteles de la electrician, se poate sa fi inteles eu gresit), motorul merge frumos, se aude frumos, se tureaza cat trebuie (sau aproape de cat ar trebui) caz in care panoul de comanda si ambreiajul nu functioneaza deloc sau nu functioneaza corect, asta insemnand ca trebuie luat incet, daca cumva se cupla ambreiajul mai repede, se oprea, trebuia luat iar piciorul de pe pedala, iar incercat, si se mai oprea si in cazul in care cuplam la maxim, caz in care trebuie sa iau picioru si sa apas din nou incet pana la un anumit nivel. In cazul in care se leaga si nulul se incinge foarte tare declansatorul termic din intrerupator, pana iese fum mai exact, si motorul merge greu, nu se tureaza si se incalzeste foarte tare, dar atunci functioneaza si panoul de comanda si ambreiajul din cate se pare, corect, ce-i drept putin pentru ca nici-o data nu a fost lasat mult pentru ca, cum am spus se incingeau toate cele foarte tare. Ce ma intereseaza pe mine este daca exista ceva mai low cost sa pot converti 220v in 380v, strict decat pentru aplicatia asta, nu imi trebuie pentru mai multi consumatori sau sa faca cine stie ce alte chestii... sau daca nu... daca se poate face ceva sa leg separat panoul de comanda si amreiajul precizez ca a masurat iesirea pe locu respectiv si reiesea ca panoul de comanda se alimenteaza undeva la 176v.Imi cer scuze pentru exprimarea incorecta dar nu ma pricep decat foarte, foarte putin, spre foarte deloc, sper sa ma fac cat de cat inteles, daca o sa reusesc cumva o sa pun niste poze cu legaturile facute.

Link spre comentariu

Teoretic se poate ,practic nu se poate decat cu costuri foarte mari,deoarece nu discutam numai de tensiune ci si de fazele infasurarilor .Trebuie sa te orientezi catre un specialist care poate modifica masina pentru o alimentare la 220 monofazic.

Link spre comentariu

atunci recomand sa incerci alimentarea separata a modulului,cu un transformator.sau un autotranformator ca sa poti alege corect tensiunea.cam cat se lucreaza cu masina?nu poti folosi un generator trifazat de putere mica?

Link spre comentariu
Vizitator ciocolata

Ideea cu transofrmatorul sau autotransformatorul la care sa se conecteze separat modulul ar fi o idee buna, unde pot gasii asa ceva si la ce pret ? Cu masina se poate lucra 10 minute sau 5 ore, in functie de ce e de facut la ea, treaba cu generatorul nu stiu in ce masura poate fi aplicata, stau la apartament si nu stiu cat de confortabil ar fi. Multumesc tuturor pentru idei o sa mai incerc una alta si o sa revin cu rezultate.

Link spre comentariu

ar fi ideal ca sa-l alimentezi undeva la 380v si sa masori exact tensiunea de alimentare pe modul.astfel vei stii exact ce tensiune ai nevoie si in functie de asta sa cauti un transformator

Link spre comentariu

s-ar putea sa fie chiar o tensiune de 220v.astfel au rezolvat problema alimentarii modulului fara a necesita un cablu de alimentare separat.modulul se poate deschide?trebuie vazut daca nu are un transformator inauntru

Link spre comentariu

Lui ii trebuie un modul care sa aiba la iesire 380V el are instalatie monofazica si vrea ceva sa obtina 380V pt alimentarea masinii de cusut,deci convertizorul acela are tensiunea de iesire pana la 270V deci nu ii trebuie un convertizor de frecventa ci un invertor de tensiune de la 230V la 380V trifazat

Link spre comentariu
  • Administratori

Fiecare motor trifazat are cutie cu borne unde se poate lega ori la 220V ori la 380V adica mai precis in triunghi sau stea.Daca intre retea si motor are o electronica atunci e mai greu pentru ca aia se ocupa de gestionare motorului dar tot acelasi lucru poate face si din convertizor doar ca trebuie setat sa faca ce facea si acea electronica, se poate.

Link spre comentariu
Vizitator ciocolata

Multumesc tuturor, intre retea si motor nu este nimic, decat un intrerupator, dupa motor cum ar veni, adica din panou ala din interiorul motorului se alimenteaza panoul de comanda. Cine mi-a facut nu stiu cum a facut acolo dar tot ce stiu e ca a folosit 2 capacitoare legate impreuna, unul de 10 micro farazi si unul de 14 micro farazi, cu oricare dintre ele singure nu pornea motoru, decat bazaia rau. Masina de cusut este un JUKI DDL 8700-7, cam asa arata:

http://www.maquicampos.pt/images/storie ... i-Nova.jpg

http://www.brotherjuki.com/wp-content/u ... 124773.jpg

 

Precizez ca motorul functioneaza continuu din momentul in care este apasat comutatorul pe pornit, punerea in miscare a masinii facandu-se cu ajutorul unei pedale care actioneaza acel panou de comanda care la randul lui actioneaza un ambreiaj iar atunci cand este apasata pedala incepe incet incet sa se cupleze (asemanator cu ambreijul masinii).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări