Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Nelamurire lampi.

Ice Age

Postări Recomandate

Salut tuturor.

Am intilnit citeva lampi gen tub neon care emit UV-C.

Prima e un Osram HNS si care in caracteristici scrie ca pozitia de functionare este s180.

Sa inteleg ca functioneaza doar in pozitie paralela cu pamintul si ca pe verticala nu functioneaza ?

Iar a doua nelamurire sint la un Philips TUV 30W Longlife SLV si Philips TUV PL-L 36W/4P 1CT care pe site sint bagate la lampi generatoare de ozon iar in detaliile tehnice scrie ca :''Lamp glass filters out the 185 nm ozone-forming radiation adica Sticla lămpii filtrează linia de formare a ozonului la 185 nm. Deci pina la urma sa inteleg ca nu face ozon dupa fisa tehnica ? sau dupa site cum ca produce ozon ?

Poate cineva sa ma lamureasca cum stau lucrurile exact ?

Va multumesc anticipat .

Stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ice Age

3

• The Stressmaker

2

La prima intrebare, daca este tub atunci pozitia de functionare nu are importanta dar daca este cu balon (de putere mai mare) atunci la cele proiectate numai pentru pozitie orizontala vei remarca ca arzatorul de cuart este indoit (in sus fata de pozitia normala). Daca arzatorul este drept atunci pozitia nu are importanta. La a doua intrebare "google" spune ca lampa este germicidala si nu producatoare de ozon. Asta inseamna ca sunt filtrate lungimile de unda mici raspunzatoare de producerea ozonului, pastrand capacitatea germicidala((Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviole ... rradiation ). Practic, si acest tub va produce ozon dar in cantitate mult mai mica decat unul normal.

Link spre comentariu

Pozitia orizontala este de obicei folosita la lampile germicidale pentru a dezinfecta pardoseala in principal, aceasta fiind de obicei calea de transmitere a germenilor, prin transportul pe incaltaminte. Nu are legatura cu functionarea tubului. Arzatorul exista doar la tuburile de putere de peste 70W acesta fiind scurt ca dimensiune. Probabil te referi la pozitia electrozilor/filament.

Link spre comentariu

Tuburile arata identic cu cele de neon obisnuit doar ca sint transparente , cu filamente ca de bec in capete. Ideea era ca am intilnit doua modele unele de la Osram care cica functioneaza doar in pozitia s180 si sint neproducatoare de ozon ; si unele de la philips care functioneaza in orice pozitie dar nimeni nu mi-a putut da asigurari ca nu genereaza ozon ( mai exact ele sint trecute pe site la lampi generale UV-C si nu in sectiunea dedicata celor care nu produc ozon asa cum este osram-ul).Din cele cu arzator nu am intilnit , doar cu filament. Pina la urma m-am hotarit asupra philips fara sa stiu daca produc ozon in cantitate mica sau deloc.Spor tuturor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări