Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tranzistor condensator dioda...

Vizitator valentin87

Postări Recomandate

Vizitator valentin87

salutare sunt incepator si vreau si eu sfatul vostru,pentru inceput vreau sa ma lamuriti in legatura cu tranzistorul,de unde pot sa imi dau seama 1 care e baza 2 care e colectorul 3 care e emitorul si 4 de unde imi dau seama ce fel de tranzistor e bipolar mosfet?(mentionez ca am aparat de masura analog)de unde pot sa imi dau seama ca e ars tranzistorul?plusul pe care pin il pun si minusul la fel cam ce valori trebuie sa imi indice,vreau doar sa stiu daca e ars sau ba.cu condensatoarele asa stiam ca daca pun +pe+ si -pe- trebuie sa urce acul si sa coboare incet de tot(acuma corectatima daca gresesc)nu ma supar.si la dioda cand pun aparatul de masura nu trebuie sa imi indice nimica asa am citit si eu pe net toate sfaturile sunt bine venite mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

1

• remus68

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Vizitator valentin87

mersi Marian.dar nu ma prea am cu engleza si nu vreau acum sa devin profesionist vreau sa stiu doar cateva lucruri de baza in domeniul electronicii ex:masurarea unui tranzistor daca e bun sau nu.al diodelor si condensatoarelor ca se mai strica un televizor un aparat de radio inainte sa il duc la service poate pot sa il repar eu ca aparat de masurat am nu e ceva sofisticat dar cred ca atata imi arata daca e buna piesa respectiva sa nu.Acuma ce nu am inteles eu este ca daca am un tranzistor npn trebuie sa pun plusul pe baza si minusul pe colector si apoi pe emitor,iar daca e bun tranzistorul nu ar trebuii sa imi indice nimica,sau invers minusul pe baza si plusul pe colector si apoi pe emitor?am aparat de masura analogic se poate masura cu asta?orice sfat e bine venit :)

Link spre comentariu

Daca nu sti inca masura un tranzistor foarte usor vei invata sa repari un TV.Chiar credeti ca a repara un Tv este floare la ureche?Eu iti doresc succes dar sunt curios cum vei reusi. :nas:

Link spre comentariu
Vizitator valentin87

atat am intrebat la tranzistorul npn pun sonda + pe baza sau nu si daca da trebuie sa imi indice aparatul de masura ceva? ca daca e asa cred ca imi dau seama si singur ca la un tranzistor pnp il pun invers dar la un sfat de genul (daca nu stii sa masori un tranzistor) de asta am si scris la sectiunea incepatorilor pt ca vreau sa mai invat cate ceva daca stiam nu mai intrebam :nas: astept in contiunuare sfaturile voastre mersi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări