Vizitator mark Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Stie cineva daca se poate (si cu ce anume) scoate un chipset de pe o placa de baza de calculator?Eventual unde se gaseste de cumparat si cam cit costa? Link spre comentariu
cniky Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 cum este montat acel chipset, este in soclu sau plantat direct pe placa?! tind sa merg pe adoua varianta, sincer nu am vazut chipset pe soclu, in acest caz ai nevoie de o statie de aer cald, un "tutorial" despre cum se foloseste aceasta gasesti aici -> http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=2319 , daca ai nevoie de o scula de genul, ma contactezi si-ti dau cateva adrese... :wink: Link spre comentariu
ciombe Postat Octombrie 8, 2004 Partajează Postat Octombrie 8, 2004 cniky spune-mi si mie unde gasesc duze pentru statia cu aer cald ?Ma intereseaza cele pentru chipurile cu pini pe 2 si 4 laturi,patrate si dreptunghiulare.Multumesc foarte multDon Mario Link spre comentariu
Vizitator Marian22 Postat Decembrie 27, 2004 Partajează Postat Decembrie 27, 2004 Este ceva mai dificil sa scoti un cipset de pe un PCB. Iti trebuie o statie de aer cald.. si daca este un cipset de tip BGA mai maricel atunci iti trebuie o statie de aer cald de putere mare http://www.heinc.com/jbc/prjt7000.html Cauta aici dar sunt foarte scumpe... ajung la peste 2000 de $. Eu am la servici o statie JBC 7000 sunt foarte multumit de ea... pot sa indepartez si sa lipesc aproape orice tip de componenta plantata pe suprafata placii. Presupun ca vrei sa schimbi acel cipset... sa fi atent pentru ca metodele de inlocuire a componentelor difera in functie de tipul componentei... CHIP, SOJ, SOIC, PLCC, BGA, QFP (fine-pitch)... etc Bafta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum