corneliu01 Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Vrea sa-mi fac un sistem care sa comute consumatorii din casa, atunci cand cade tensiunea de pe o faza, pe o alta care merge. (consumatorii nu sunt multi, si toti merg pe aceeasi faza.. trifazatul e pt ceva motoare + aparat de sudura). Se intampla cate-odata (nu des) sa pice o faza (celelate 2 merg in continuare) dar eu raman fara lumina, si atunci fac niste legaturi provizorii la tablou ca sa inversez fazele, pana se gandeste distribuitorul de energie sa rezolve problema. Am gasit ceva pe adelaida.ro http://www.adelaida.ro/releu-electronic-supraveghere-comutare-faze-pf-451-230vac-16a-3.html, mai demult era vreo 460lei, acum s-a ieftinit se pare. Si daca se poate, as vrea sa comute mai repede de 0.5-0.8 sec. ceva idei cum sa fac asta acasa mai ieftin de 400lei?.. ca eu nu prea am Link spre comentariu
TESSLA Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 O idee ar fi cu un releu care are contactele Normal-Deschis...cam asa ceva: Link spre comentariu
corneliu01 Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 ceva de genul am incercat si eu sa fac pe hartie, dar eu vreau sa comute intre oricare din alea 3 faze, nu doar 2.. doar intre 2 faze e usor de facut. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 S-a mai discutat pe forum...chiar trebuie reinventate toate circuitele? Link spre comentariu
corneliu01 Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 daca s-a discutat, cu atat mai bine, doar ca eu nu am gasit :cry: Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Schema de mai sus de doua ori: un releu selecteaza o faza de rezerva si al doilea comuta consumul pe aceasta. Numai daca toate trei cad ramanem fara alimentare. Link spre comentariu
corneliu01 Postat Iunie 14, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2012 Daca, cad toate 3.. e logic ca ramanem fara alimentare :Dse gasesc relee cu temporizare la revenire?... de exemplu... cand revine tensiunea... se poate intampla ca sa fie "palpaita"... si sa nu-mi tot miste releele.. vreau sa aiba o temporizare de vreo 5-10sec.. cred ca e suficient. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Am scris: comutare faze in campul de cautare...si iata: viewtopic.php?f=68&t=43519&hilit=comutare+faze viewtopic.php?f=243&t=50964&hilit=comutare+faze !! Link spre comentariu
Vizitator nutuadrian Postat Ianuarie 21, 2013 Partajează Postat Ianuarie 21, 2013 Salut Ai facut ala cu pf 451 de la adelaida ? pt ca nu este ceva sigur ! Dai banii pe el degeaba din 4 doua s-au distrus , unu in doua luni si altul in un an si jumatate! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum