Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator auto acumulator 18650

Vizitator mickye_dj

Postări Recomandate

Vizitator mickye_dj

stiu ca o sa ma puneti sa caut cu functia "search" dar o sa incerc totusi,asadar sunt pescar si camper in acelasi timp,am o lanterna cu acumulator 18650 care o incarc de la incarcatorul de 220v cu care a venit dar mi-ar trebui un incarcator auto pentru acest acumulator defapt am vreo 6 celule de acest fel cu care alimentez mai multe spoturi prin cort,mentionez ca am 12v(din bateria masini)si am si 5v 500mA,din incarcatorul la bricheta (telefon),as dori daca puteti sa ma ajutati cu o schema daca se poate cat mai simpla,si daca se poate fara pic sau microcontrolere ,mai mentionez ca stiu sa lipesc cu pistolul , :jytuiyu ,multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

13

• doru3160

2

• cristian2009

2

• leoncris

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai spus ca ai un alimentator de retea ( la 220 ) cu care incarci acumulatorii de la priza, asadar spune ce specificatii are acela la Out? Cati V si cati mA :nas:

Link spre comentariu
Vizitator mickye_dj

eu nu pot seta cat sau cum sa incarce acel acumulator o face automat,iar acumulatorul meu este de 3.7v si 2600mAh unu iar 6 sunt la 3000 de mAh

Link spre comentariu

Ai putea incerca cu un stabilizator de 5V ( 7812 ) desi tensiunea e posibil sa fie cam mare pentru acei acumulatori, sau in cel mai rau caz, un zenner o rezistenta si un tranzistor.

Link spre comentariu

Cred totusi ca e ok varianta cu stabilizator de 5V, mai ales ca e foarte simpla, schema si imaginea cu capsula stabilizatorului mai jos, si avand in vedere ca alimentezi de la acumulator Auto poti renunta la condensatori, insa iti va trebui un mic radiator pentru stabilizator LM7805:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator mickye_dj

nu o sa bubuie celula daca dau cu un 5v continuu in ea,si daca nu va supar as vrea sa stiu cand este incarcata celula sau ceva sa opreasca incarcarea la 4.2v cand sa incarcat,asa am 5vsi 500mAh dintr-o bricheta usb auto care o folosesc sa incarc telefonul

Link spre comentariu

Poti apela la varianta ajustabila cu LM317:

Posted Image

R1 pui de 220 Ohm si R2 potentiometru de 5K La fel ca mai sus, poti renunta la condensatori, reglezi din potentiometru sa ai in gol 4,2V si apoi conectezi la celula, in felul asta esti sigur ca mai mult de atat nu va urca.

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de led, folosesti semireglabil multitura de 5K pentru R2 din schema si reglezi la prima alimentare din potentiometru astfel incat sa obtii la iesire in gol 4,2V, apoi nu mai ai nevoie sa mai verifici nimic, regulatorul va da intotdeauna doar 4,2V la iesire de aceea mai sus de atat nu poate urca tensiunea pe celula.

Link spre comentariu

Atunci le spui cu frumosul ca te grabesti,sa se incarce mai repede,ca mai sunt si altii la rand :rade: Timpul de incarcare,la 10% din capacitate, nu-l poti modifica,daca e sa fie 4 ore,atunci asta e,dar poti sa-ti faci cate un alimentator pt fiecare celula,si in felul asta n-o sa mai fii presat sa eliberezi locul pt altul descarcat,care cum se descarca,il si pui la "supt" curent de la masina,si ai rezolvat treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări