Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit push on - push off

Vizitator Stefan Petre

Postări Recomandate

Vizitator Stefan Petre

Salutare tuturor, sunt nou in domeniul electronicii si cum am intalnit o problema apelez la voi cu speranta ca ma veti lumina. Problema consta intr-un aparat electrocasnic ce este pus in functiune prin apasarea unui buton fara retinere. La un moment dat acesta a incetat sa ma functioneze asa k l-am desfacut in speranta k pot remedia problema. Am constatat k butonul fara retinere este conectat la o placuta electronica compusa din 2 condensatori de 10uF, 3 tranzistori, cateva rezistente si un integrat cu 8 pini, placuta ce nu are rolul decat de a inchide sau deschide circuitul. Daca alimentez aparatul direct, ocolind placuta acesta functioneaza. Cum nu ma prea apricep la identificarea componentei ce poate fi defecta pe placuta m-am gandit k ar fi mi usor sa reconstruiesc circuitul de pe o alta schema care am gasit-o pe talkingelectronics.com. Am asamblat circuitul dar nu functioneaza, am verificat si tot nu functioneaza...ma gandesc k poate a mai incercat cineva acest circuit si s-a lovit de aceeasi problema, sau poate stie o alta schema. Aparatul este alimentat cu 12v 1.25A, singurul consumator fiind un motoras ce actioneaza o pompa cu piston. Daca ma poate ajuta cineva, astept cu interes un raspuns.Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TITY.A

1

• cristirimer

1

• pop_ady44

1

eu am facut niste butoane push cu un singur buton si functioneaza ireprosabil mai am 1 circuit daca esti interesat schema o sa ti-o caut maine sa o poti studia si eventual reproduce

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Circuitul de comanda cu un singur push-buton se realizeaza dupa schema de circuit basculant bistabil, se pot folosi circuite integrate specializate (cum ar fi CD 4013, care functioneaza la tensiunea de 12V), utilizarea acestora fiind mai simpla si mai stabila, dar si folosind componente discrete. Scheme se pot gasi pe site-urile specializate pt. electronistii amatori, asa cum este de ex. www.next.gr (foarte bogat in asa ceva) sau altele, multe fiind in limba romana. Mult succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări