Vizitator Viorel23 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Va salut.In primul rand sunt membru nou pe forum.Sper ca am postat unde trebuie ,daca nu va rog sa mutati topicul in sectiunea corecta. Vreau sa construiesc un robot plan paralel (delta robot).Atasez o imagine pentru cei ce nu stiu despre ce e vorba. http://www.nedquip.com/products/imgs/deltarobot5.jpg Cum calculez distanta la care trebuie puse motoarele cunoscand efectorul (baza de jos) si bratele? A mai facut cineva asa ceva? Atasez o poza: eu cunosc , e ,re si rf ...si vreau sa aflu f.Stie careva cum pot sa aflu f ? Orice informatie imi este de mare ajutor.Va multumesc anticipat.Sper ca ati inteles despre ce este vorba. Link spre comentariu
one Postat Iunie 27, 2012 Partajează Postat Iunie 27, 2012 O metoda empirica ar fi sa le plasezi la o asemenea distanta, astfel incat, cu punctul de lucru in pozitia centrala a "sferei" de actiune a acestuia, elementele unui brat sa formeze un unghi de 90°. Link spre comentariu
Vizitator Viorel23 Postat Iunie 29, 2012 Partajează Postat Iunie 29, 2012 Multumesc pentru raspuns.Deja robotelul e asamblat.Eu am folosit 2 placi de 250x250 ca baze ale robotului.Pe baza superioara am format un triunghi echilateral de 250 latura ,iar motoarele au fost asezate la jumatatea fiecarei laturi,formand astfel un triunghi echilateral cu latura de 125 mm.Intrebarea pe care am pus-o era putin...deplasata.Nu exista o formula de calcul pentru f,pur si simplu se da in functie de lungimea bratelor.Acum m-am lovit de alta parte si anume:programarea motoarelor pas cu pas. Am 3 mpp,care se misca intotdeauna simultan.Robotul meu trebuie sa dea gauri intr-o placuta pcb sa zicem.Gaurile vor fi date cu 1 burghiu de 1 mm la o distanta de vreo 3 mm una de alta(gaurirea placutelor pcb).Deci trebuie sa il fac sa faca treaba asta.Daca are cineva vreo idee. Sau as avea nevoie de exemplu de 3 formule pentru a il putea programa cu mach 3, f(x) ,f(y) si f(z). Daca a facut cineva ceva asemanator si are ceva materiale care m-ar putea ajuta as fi recunoscator. Va salut. http://imageshack.us/photo/my-images/53 ... e0245.jpg/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum