Vizitator tyc Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Aceea e o sursa de tensiune constanta ,iar ledurile se alimenteaza in curent constant . Eventuala crestere a curentului la alimentarea in tensiune constanta,in cazul incalziri ledului (nu e o probabilitate ci o certitudine) ,poate fi de 200% si mai mult .Ore cat timp functioneaza un led de 3A la 4A? Link spre comentariu
cipry Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 schema din linkul acesta viewtopic.php?f=66&t=126697&start=60 e modificata pentru curent constantspuneai la ca o sursa de calculator pot conecta 3 leduri in serie si 2 tranzistori.ai cumva si o schema sau un link? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Daca vrei sa folosesti 6 leduri,cel mai simplu ar fi sa le inseriezi,astfel ai nevoie de o singura sursa curent constant,facuta ori cu LM25xx,ori liniara,functie de tensiunea de alimentare.6 leduri ori cca 3,5V inseamna minim 21V.Daca poti obtine o sursa de cca 24V,sau mai mare,la 3A,rezolvi problema ieftin si elegant.Poti folosi si un traf de min 20V,la minim 50W,desigur cu redresarea,filtrarea si scc aferenta.Poti folosi si sursa de 12V,dar fiecare ramura a cate trei leduri,are nevoie de scc. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 viewtopic.php?f=209&t=82384In loc de mos (M1) poti pune un bipolar iar T2 e un BC . R1 =20k iar Rs=0,6/Iled .Curentul variaza f putin cu tensiunea.rebuia sa mentionezi ca cu LM2596 in conficuratie de scc . E o aplicatie speciala , IC-ul e pt sursa de tensiune . Link spre comentariu
cipry Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 oricum as face tot am nevoie de scc.ideea cu 2 leduri pe un modul scc ,deci 3 module scc mi se pare mai fiabila,le pot controla independent ,plus daca pica un modul tot mai raman cu ceva lumina in camera.sapt ce vine o sa fac experimental sursa de cc cu lm2596 si 2 leduri sa vedem ce iasa Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Sursa e scc cu 2 tranzistoare si e perfect functionala ,testata (pe banc si in timp) .Cu led direct in feedback e instabila (necesita un AO/comparator ,de aceea e referinta de 2,5V acolo -pt a compara tensiunea de referinta cu tensiunea pe Rsens=0.05R ). Si foloseste 3 leduri serie pt ca diferenta de tensiune intre Ualim si Uled e mai mica si cu cat mai mica cu atat creste randamentul in cazul scc cu tranzistoare se pierd 4,8W iar cu IC se pierd 2,6W . pretul ,in cazul tranzistorizat e 3 lei iar cu IC e 10 lei . Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 @bumsound la ce curent ai dus ledurile? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Cu led direct in feedback e instabila (necesita un AO/comparator ,de aceea e referinta de 2,5V acolo -pt a compara tensiunea de referinta cu tensiunea pe Rsens=0.05R ). .De unde ai tras concluzia ca functionarea e instabila?Am testat schema respectiva cu LM2596 si functioneaza perfect. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Am facut sch cu ceva LM si tin minte ca are deriva cu temperatura prea mare .Rezolvarea a fost un LV (exact nu-mi amintesc ce operational am folosit) dar am obtinul rezultate multumitoare . Link spre comentariu
bumsound Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 @criss am 2 panarame de multimetre luate din bazar cu 15 lei. unu indica 1.2A altul 2A ma gandesc ca nu-i bun niciunul.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum