Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Laser

Vizitator andy340

Postări Recomandate

Vizitator andy340

Salutare! Am vazut un clip pe youtube cu acele benzi de laser iar intrebarea mea este daca pot transforma un laser normal (chinezesc) in benzi ca acelea pentru ca am nevoie la un proiect pentru licenta. Va multumesc si o zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

3

• nicul

2

• costi002

1

• radioDJ

1

Top autori în acest subiect

Vizitator andy340

hmm, un laser chinezesc, pus pe un motoras si cu o aparatoare deasupra ca sa nu se duca laser-ul prea departe si gata.

Ms de raspuns. Trebuie sa ma gandesc la un sistem cu lamele sa il alimentez
Link spre comentariu

da. se cheama lentila cilindrica. o pui in fata unui laser chinezesc si o sa ai o linie.acolo sunt doua lasere "chinezesti" si o lampa de stop, sunt alte secvente video unde se vede mai clar.

Link spre comentariu

Eu as incerca o bagheta (cilindru) de sticla de 3-4 mm diametru, pusa in fata laser-pointerului care o lumineaza pe directia razei.E o lentila cilindrica ieftina. Avantajul e ca dispozitivul e static; dezavantajul e intensitatea neuniforma de-a lungul liniei.

Link spre comentariu

lentila cilindrica e de fapt o jumatate de cilindru.o sa caut una sa-i fac poza. e o lentila ieftina si spre capete intensitatea liniei e mai mica, dar la inaltimea bicicletei e ok. nu prea cred ca-s oglinzi rotative rezistente la vibratii, motorase si mecanici supercomplicate.

Link spre comentariu
Vizitator andy340

Multumes de rapunsuri. Parca nu as da 70 de lei pe acel stop si sa nu fie destul de puternic... Acele lentile cilindrice pe unde le-as putea gasi oare?

Link spre comentariu

Eu cand am recomandat bagheta cu diametrul 3-4 mm am facut o incercare printr-un led cu capsula transparenta de 5 mm (si mi s-a parut prea mica convergenta "lentilei bi-convexe" improvizate, deci prea scurta linia).Cilindrii de sticla sau plastic transparenti s-ar putea gasi prin articole ornamentale, bibelouri, turturi, veioze ciudate... S-ar putea trage si din sticla inmuiata la flacara.Lentile cilindrice plan-convexe cu raza asa mica - nu am idee.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări