mac640 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 O sa refac miine legaturile dar sunt aproape sigur ca sunt ok De la pin 1 al integratului nu am legatura cu masa are doar cu rezistenta dioda si cond la traf am legat intrarile pe aceasi parte cu fire deschise la culoare pe parte opusa am legat manunchiul de fire din traf la masa Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Am precizat că nu văd grozav dar in decuparea de mai jos e sau nu e legat firul negru ? Și dacă nu e legat unde e legată sursa MOSFET-ului?EDIT . Drena. Link spre comentariu
mac640 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 acolo nu -i legat fir negruAm pus alta poza la inceputul paginii ,poate se vede ma-i bineImi cer scuze nu am precizat de la inceput ca sunt un biet incepator in electronica nu am inteles despre ce legatura ma intrebiinteresant este ca nu se alimenteaza integratul (intre punctul decupat si masa nu am tensiune)Vcc fir rosu subtire e legat la iesirea din rez + cond diodaRt fir albastru rezistenta mica cond (1000p)masact fir galben intre rez mica si cond de 1000pCom la masaVr albastru deschisiesirea din dioda +cond 1uHO alb cu dunga albastra rez picir 1 de la tranzVs verde picir3si 2 la tranz -cond de 1u alimentare trafLo rez picior1 tranzistor Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Da, legăturile par bune mai puțin secundarul trafo care l-ai legat la masa primară dar nu e de-acolo problema. Rezistența din pinul 5 eu o văd ca maro-negru-portocaliu adică 10kΩ !!! Dacă e așa nu e OK. Nu văd valorile la celelalte rezistențe . Nu ar trebui asta să cauzeze lipsa de tensiune pe pin 1 dar să le luăm pe rând. Verifică cînd ai timp cu un aparat de măsură rezistențele , dioda de pe pin1 , tot ce poți verifica. Apropo, ce diodă ai pus pe pin 1 ? Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Fara suparare, sursele in comutatie, chiar simple, cum e asta, alimentata fiind de la retea, nu e pentru un biet incepator, cum te autodefinesti. Te poti electrocuta, poate sa-ti sara in ochi un electrolitic, conectat gresit, capsula unui mosfet explodat,etc. In cel mai fericit caz distrugi componente, asa cum ai ars integratul, de vreme ce intre pinul 1 si 4, nu ai cca 16V, fara sa inveti nimic. Sunt scheme cu IR2153, UC3843, etc, alimentate la tensiune redusa, 12V, ti-as propune sa incepi cu ele, te familiarizezi cu integratul si chichitele comutatiei, abia dupa aceea te apuci de o sursa alimentata direct la retea. Si s-a mai spus, nu faci o sursa in comutatie, cu fire intre componente, trebuie musai cablaj si ala facut dupa niste reguli. Link spre comentariu
mac640 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 rez arata ca ar fii de 28 pe pin 5 rosu,maro negru,auriudar cea de pe pinul 8 e de 10k :( cred ca aici am gresit (maro nergu portocaliuastea trebuiau sa fie la felmanunchiul de fire de la traf nu trebuie pus la masa? Link spre comentariu
UDAR Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Ai perfectă dreptate @giongiu. Chiar mă întrebam adineaori când am observat că a legat secundarul la masa ”vie” dacă nu era cazul să fac observațiile pe care le-ai făcut tu. @mac640 poate ar fi bine să iei în considerare foarte serios ce a zis giongiu și să decizi dacă vrei , știi și poți să faci asta. Link spre comentariu
mac640 Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Din moment ce nu mi-a iesit e clar ca nu pot sa o fac singur,dar cu electrocutatul ...ramine in grija meaaCu ajutorul unor persoane binevoitoare am reusit sa fac pin acum 2 regulatoare de tensiune functionale nu mi-a iesit din prima dar cu putin ajutor am reusit asa ca nu dezarmez ,multumesc oricum pentru timpul acordat Link spre comentariu
giongiu Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Cauta o schema in comutatie, daca asta doresti, alimentata cu tensiune mica, iar eu te asigur de tot sprijinul, inclusiv componentele necesare. Eu unul prefer sa ma injuri acum, in speranta ca mai tarziu, poate, sa-mi dai dreptate. Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 21, 2014 Partajează Postat Ianuarie 21, 2014 Ba mai mult: schema poate functiona si la 12V Doar alimentezi montajul cu 12V si elimini rezistenta de putere (alimentezi integratul direct).Acum, si tensiunea de la iesirea trafului va fi redusa, dar macar va functiona, fara pericol de electrocutare. Link spre comentariu
mac640 Postat Ianuarie 22, 2014 Partajează Postat Ianuarie 22, 2014 Pot alimenta circuitul si cu tensiune joasa chiar daca consider ca ma descurc cu electricitatea....electronica este inca o necunoscutaDaca masor cu sursa alimentata intre + diode si pini tranz bc40 am cu toti 299v(deci am minus pe toti pini)mai putin pin 2 care e alimentat din fata rezistentei de putere marcata cu rosu pe schema acolo am 299v cu masa(- diode)Acum o sa incec sa alimentez la 12v DC cu un alimentator pentru asta nu voi mai folosi puntea de diode , cond 2*220uf/200v si rez de 47k de pe intrare?Daca folosesc 12v dc pentru alimentare unde voi lega traf (intrarea in traf o luam dintre cei 2 cond de la intrare Link spre comentariu
mac640 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Daca intre Vcc si com(intrare Ir2153)am 3.8v iar pe Ho si Lo fata de masa am 3,1v dar pe intrare in traf nu am tensiune inseamna ca am busit tranzistori?Nu am pus dioda pe pin 1 de la integrat am montat doar piesele ce apar in schemadaca ma poate lamuri cinevamultumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Greu e sa citesti ce s-a scris.Cum sa lucreze integratul cu 3,8V? Apoi daca in schema e acea dioda, si tu nu o montezi, te astepti sa mearga? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Ne intrebi pe noi daca ai busit tranzistorii? De ce nu-i masori si afli exact? Link spre comentariu
mac640 Postat Ianuarie 24, 2014 Partajează Postat Ianuarie 24, 2014 Dioda din schema am pus-o ,dar am citit despre schema ca ar trebui o dioda zenar de 15v la pin 1 de asta era vbTranz daca pun - la baza si + la E sau C nu indica nimic,cu - la baza acelasi lucru ,doar intre E si C intr-un sens conduce (ca o dioda) Daca alimentez cu 12vcc (sa verific montajul) ar trebui sa elimin doar rez de putere(470K) sau rez si puntea redresoare?Ic alimentat cu 12v cc ce valoari ar trebui sa am si in ce puncte ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum