Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incepator.. vreau sa-mi fac un mic amplificator

Vizitator gigelfrone

Postări Recomandate

@gigelfrone pentru a invata ceva este indicat sa incerci unul pe tranzistori, si ti-as propune sa incerci unul din proiectele mele, pe 8 Ohm ai avea cam 40-50W depinde de tensiunile de alimentare, iata schemele:

Bipolari

Mosfet

Ai acolo documentatie completa, pcb-uri proiectate si toit ce mai ai nevoie, nu-ti ramane decat sa citesti detaliile si sa te apuci de treaba, daca esti interesat iti stau la dispozitie si cu akte nelamuriri.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Da ....mai bun . :rade: Dar pentru ce aplicatie ? Pentru bass si ce mult full range LM3886 dar pentru sateliti si obigatoriu doar pentru inalte TDA7294 . Merita sa nuantam putin rezultatul unei auditii comparative !TDA-ul este bun pentru inalte , iar LM-ul pentru subwoofer . Pe bune !Daca vrei ceva bun la toate , orienteaza-te catre amplificatoare cu tranzistori ( discreti ) !

Link spre comentariu

tda-ul este bun si pt joase pe vechiul meu sistem audio am avut tda7375a pe subwoofer dar s-a ars deoarece am facut eu scurt am uitat sa sting sistemul inainte sa ma pun sa lucrez si cand a facut o data POC!!! mi-am dat seama ca nu am stins sistemul dar a fost prea tarziu :jytuiyu dar asta e acum am TDA7294 merge pe joase si asta dar ii trebuie racire calumea si amperaj pe masura acum este pe medii TDA7294 intr-adevar cand vin frecvente sub 50-40Hz si semnalul mare distorsioneaza dar e din cauza ca este amperajul prea mic este alimentat la 1.5A si lui ii trebuie cam vreo 3 sau 4A cu toate ca cea mai mare parte de distorsiuni pleaca din placa de sunet a pc-ului

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări