Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incepator.. vreau sa-mi fac un mic amplificator

Vizitator gigelfrone

Postări Recomandate

Vizitator gigelfrone

sa salut domnilor electronistisunt incepator intrale electronicii, insa notiunile de baza, piesele si cam ce face fiecare stiu..vreau sa-mi fac un amplificator, nu foarte "avansat", ci ceva pe care-l pot face usor, ceva simplu.. undeva la 30-40wati.. daca m-ati putea ajuta cu o shema electrica si cu un pcb.. si eventual dupa montajul pieselor sa-mi spuneti ce masuratori sa fac.. v-as multumi enorm :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator gigelfrone

Un prim proiect simplu ar fi cu LM3886 sau cu LM4780. Scheme sau kit-uri asamblate sau "la punga" poti gasi usor daca dai o cautare pe google, ebay, okazii. Spor la mesterit:da

kituri.. pot lua de aici din alexandria de la un magazin specialitat.. insa eu as vrea sa-mi face ceva eu cu mana mea:Dinsa am mai incercat odata ceva cu tda`uri si nu a iesit nimica.. asta pt ca nu am stiu ce sasuratori sa fac.. si.. a fost acum ceva timp.. de atunci am mai invatat cate ceva
Link spre comentariu

cu 2050 am incercat..si nu am reusit nimic

Dacă cu 2050 aţi încercat şi nu aţi reuşit nimic, mă întreb care ar fi probabilitatea să reuşiţi ceva în alte condiţii...,oricum vă urez succes.
Link spre comentariu

Ca sa fii sigur ca vei intelege ceva,incepe cu un amplificator simplu cu componentediscrete,tranzistori,rezistente,condensatori etc.Scheme se gasesc destule pe net !Integratele sunt bune dar,in afara de faptul ca vei lipi cateva componente si te veibucura de,, Efect" ,nu vei intelege ,,Cauza"...Spor la treaba!

Link spre comentariu

cu tda 2050 am inceput si eu prima data si culmea l-am facut in aer, adica integratul montat pe un radiator serios iar restul de componente legate de pinii integratului :rade: sursa fost un dvd iar reglajul se facea din potentiometru de 50 KOHM, o boxa de proba, sursa de alimentare :101 era construita si ea in aer :nebun: o nebunie care a consumat o dupa amiaza dar a fost o bucurie pe termen lung :da Poti incerca si cu tda 8560Q dar este un pic mai greu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări