Vizitator ionutd26 Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Salut. Am nevoie de alimentarea unui amplificator audio: +/- 50 V cc la un curent de minim 9 A. Ce ma sfatuiti sa folosesc: un toroidal (destul de scump, undeva la 350 - 400RON) sau sa incerc sa fac o sursa in comutatie? Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Depinde de nivelul de experienta la care te aflii, avantajul unei surse liniare reprezinta simplitatea sa, insa simplitatea aici costa, un toroidal cu specificatiile mentionate poate fii chiar mai scump de 400 lei, in schimb o sursa in comutatie este evident mai ieftina insa complexitatea este mult mai mare ( ce bine era sa se fii putut face si ieftin si simplu, nu? ), fara un bagaj solid de cunostinte in domeniu nu prea ai multe sanse de reusita. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Poate ai norocul sa cumperi ceva gata facut. Vezi pe la vanzari,de exIn rest,e cum a spus marian!Doar ca pt puterea asta,ai de scos milioane,indiferent de alegere Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Daca banii (nu-i mare diferenta), spatiul si greutatea nu sunt o problema, du-te pe traf. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Salut, eu am modificat o sursa atx cu tl494 sa imi scoata 2x 27v(8A ducea bine) si duce cu brio 5x tda7294(in volum de peste 50%). De incalzit se incalzeste binisor dar duce bine daca o racesti activ. Daca ai timp si rabdare poti face o modificare sa scoata cat am scos si eu, si dupa cred ca daca dublezi numarul de spire din secundarul transformatorului principal ar trebui sa ai undeva la +- 50v(sunt o gramada de topicuri pe forum de modificari atx-de aici am invatat). Aceasta sursa "prototip" te-ar costa sub 50 de lei. dar ai de lucru(si asa poti invata cate ceva despre smps-la mine asa a fost). Dar tot pentru transformator optez si eu dar e scump. uite topicul: viewtopic.php?f=41&t=5262&start=195 Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 900W cu 50 lei...De ce nu i-o fraci tu daca tot stii atatea? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 eu doar am zis o alternativa ieftina. o sursa de pc cu tl494 costa cam 20-25 lei. mie imi merge bine ceea ce am facut. nu cred ca e greu de bobinat un transformator cu cateva spire(eventual mai groase). Teoretic s-ar putea face. dar ma rog, fiecare cu optiunile lui. Rog moderatorul sa imi stearga posturile daca parerea mea e off topic sau total neinspirata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Mihai,acesti 900w sant reali si nu cred ca o sursa atx sa-i poata livrasi nu este suficient sa bobinezi cu sarma mai groasa un traf ca sa obtii putere mai marefirmele care fac surse mai bune folosesc forward la frecvente mai mari(70-120khz) decat clasica schema semipunte cu 494,2005(33-40khz) si trafuri mai mari(vorbesc despre ce am avut eu la reparat) Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Gata,am facut curat. Deci aici vorbim doar de cererea initiatorului,nu de alte chestii.ms Link spre comentariu
Vizitator pumpiciumpi Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Cu vreo 30RON am gasit traf de microunde, 890W, usor rebobinabil. As alege o sursa pe traf cu priza mediana si redresare monoalternanta, asa cum am gasit intr-o combina Schneider. Parazitii de pe monoalternante se anuleaza reciproc. N-ai spus ce randament vrei sa ai dar oricum cu trafuri de microunde iesi mult mai ieftin, se vand nu la kilogram ci la sacosa: ia-l sa scap de el mai repede! Daca folosesti monoalternanta, alimentarea n-are probleme cu racirea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Hai mai da-o dracu,chiar redresare monoalternanta cu un traf de microunde? Ce conteaza ca e facit sa mearga putin timp,ca are 0,5A consum in gol sau alte nimicuri d-asteaAi grija ce scrii,daca mai postezi doar ca sa te aflii in treaba,sterg fara avertisment! Link spre comentariu
Vizitator pumpiciumpi Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Cand punem o problema e indicat sa precizam cat mai multi parametri, daca nu chiar toti. N-a zis nimeni ca nu vrea sa piarda 0.5A la gol. Am o combina LG http://nexus404.com/Blog/2008/07/08/lg- ... -levinson/ cu sursa in comutatie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum