Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

avertizare sonora pentru mersul inapoi

Vizitator kamikz

Postări Recomandate

Vizitator kamikz

Ma gandesc de ceva vreme sa fac o avertizare sonora pentru mersul inapoi. in comert se gasesc lampi modificate pentru acest scop, insa nu mi se par foarte rezistente. Eu as dori un sistem independent, pe care sa-l pot cupla la firul ce duce la becul de marsalier.Am achizitionat deja un buzzer de 12V de la un magazin, intrebarea este cum il fac sa sune intermitent?Sunt afon intr-ale electronicii, dar am pistol de lipit si multa rabdare :-) am cautat scheme pe net , insa nu am gasit decat complicaciuni de jumate de pagina. poate nu am formulat corect...mersi anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

2

• alfabit

1

Top autori în acest subiect

Salut! Scrie in link si formula de calcul a frecventei! Pune rezistentele de 10k si joacate cu condensatorul dupa cum iti place. Incepe cu un condensator de 200n si mareste valoarea pana cand esti multumit de rezultat.

Link spre comentariu

Decit o idee : alimentezi avertizorul sonor din semnalizarile pe avarii si din becul de marsarier.Adica la mersul inapoi actionezi butonul de avarii >>> obtii clipirea semnalizarilor, deci si avertizare optica si sonora prin angajarea in marsarier, datorita becului de marsarier aprins si avarii clipitoare.Daca nu actionezi avariile obtii mers inapoi " silentios ", fara avertizare sonora si nici optica cu avariile aprinse.Poate ai observat, foarte multi taximetristi pun avariile la mersul inapoi din reflex, mi se pare o chestie buna pentru atentionarea celor din jur.

Link spre comentariu
Vizitator kamikz

e o idee buna, atita timp cat exista o solutie pentru acel "si". Adica nu e ok daca buzzerul bipaie de fiecare data cand am avariile puse. Atita timp cat este conditionat si de mersul inapoi, atunci e ok.Pentru asta avem alta schema? :-)

Link spre comentariu
Vizitator kamikz

e o idee buna, atita timp cat exista o solutie pentru acel "si". Adica nu e ok daca buzzerul bipaie de fiecare data cand am avariile puse. Atita timp cat este conditionat si de mersul inapoi, atunci e ok.Pentru asta avem alta schema? :-)

Poate ca mi-a luat-o mintiutza inainte, in sensul ca ma gandeam ca alimentez buzzerul de pe semnalizare SI de pe marsarier. Teoretic pare mai simplu, nu stiu insa practic daca exista o componenta care da drumul la curent pa pinul 3 numai daca ii vine si pe pinul 1 si pe pinul 2. :freaza:
Link spre comentariu
Vizitator crick

Cand pinul 4 la 555 este dat la masa ,circuitul se blocheaza; asa ca ramane pinul 8 cu rezistenta legate la + marsarier si pinul 4 se leaga la + semnalizari.Atata timp cat pinul 4 este nealimentat,el este conectat prin becurile de semnalizare la masa(nu functioneaza) cand becul este alimentat(4 la +) suna si tot asa (cu intermitente).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări