Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rulment in perete de tabla.

Vizitator Daniel25

Postări Recomandate

Vizitator Daniel25

As avea nevoie de citeva informatii .Am doua compartimente : unul cu apa iar cel alaturat fara apa . Din cel fara apa am nevoie sa trec o tija metalica astfel incit sa o pot roti (va actiona un robinet aflat in tancul cu apa). M-am gindit sa folosesc un rulment etans pt trecerea prin perete . Cum pot face etansarea intre exteriorul rulmentului si tabla peretelui ? Dar intre interiorul rulmentului si tija metalica ? NBu pot suda avind calitati diferite . Exista alte sisteme pe care le-as putea folosi pentru a actiona robinetul din tancul de apa prin perete ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• molioa

7

• briobit

4

• Florin berdila

2

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

poate aveti o masina veche de spalat gen Albalux si decupati direct peretele cu tot cu lagarul ala si cu semeringuri sau macar va faceti o idee cum e ala facut.... trebuie mort copt prin perete? pe sus nu merge? maciulia aia de care invarti cum arata?

Link spre comentariu
Vizitator Daniel25

poate aveti o masina veche de spalat gen Albalux si decupati direct peretele cu tot cu lagarul ala si cu semeringuri sau macar va faceti o idee cum e ala facut.... trebuie mort copt prin perete? pe sus nu merge? maciulia aia de care invarti cum arata?

Nu am prin apropiere o masina de spalat Albalux sau oricare alt tip . Tija e rotunda de diametrul egal cu diametrul interior al rulmentului . Trebuie neaparat prin perete , nu pot pe deasupra sau prin alte zone unde nu trebuie sa fie etansa . Poate am sa atasez maine un desen .. acum nu il am . AM sa mai caut si pe net lagare cu semeringuri sau ceva asemanator .
Link spre comentariu
Vizitator Daniel25

Multumesc .Ideea e buna si am cautat pe google , am gasit .Tija trebuie sa aiba diametrul in jur de 40 mm . Ma gindeam ca sint furnizori care au agrenajul complet , nou nu second-hand (lagar cu semering sau orice alt tip) . Acest angrenaj sa il cumpar si sa il montez nu sa il confectionez sau sa il ajustez . La acesti furnizori cautam aces angrenaj cu diferite marimi , in cazul in care imi trebuie pentru o alta situatie cind diametrul tijei e mai mare sau mai mic . NU prea este domeniul meu si nu stiam pre multe .

Link spre comentariu

Pai daca folosesti un ax de 40 mm, trebuie sa-i pui si rulment. Doar pe lagar de bronz nu va tine prea mult, chiar daca n`ai turatie mare, este prea greu. Dar, ideea de constructie este la fel. Simiringul in apa si rulmentul la exterior, unde vine lagarul de bronz.

Link spre comentariu
Vizitator Daniel25

Pai daca folosesti un ax de 40 mm, trebuie sa-i pui si rulment. Doar pe lagar de bronz nu va tine prea mult, chiar daca n`ai turatie mare, este prea greu. Dar, ideea de constructie este la fel. Simiringul in apa si rulmentul la exterior, unde vine lagarul de bronz.

E Ok.Dar cum fixez aces angrenaj de tabla peretelui pt a fi fixat si sa fie mobil doar axul (tija de 40)? Prin sudura nu merge .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări