Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Siguranta termica fier de calcat

Vizitator alecscristian

Postări Recomandate

Vizitator alecscristian

Salutare, Ma poate indruma careva unde pot gasi sigurante termice in afara de magazinele de pe Maica Domnului sau cel de pe str Valeriu Braniste? Am un fier de calcat "Platinium Genius" la care s-a ars siguranta termica ( SANYUAN RY240; Tf 240/250V/10A) si am cumparat 2 noi (SIG.TERMICA 10 A/245 gr Specifications :• rated working temperature: 245°C• fusing-off temperature: 240 + 1 - 9°C• holding temperature: 195°C• max. temperature limit (Th): 250°C• colour: dark brown• voltage: 250V• current: 10A) cu aceleasi specificatii, am constatat ca si acestea se ard. Cautand pe Google am constatat ca piesa originala se ardea la 380grade iar cele cumparate la 250grade. Deci, unde as putea sa gasesc asa ceva in Bucuresti ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blazeu

1

• kuchta Petru

1

• radioDJ

1

Top autori în acest subiect

Daca e trecut pe ea 240 grade, nu prea are cum sa mearga pana la 380.In calcator mai ai un termostat care ar trebui sa decupleze rezistenta de incalzire inainte sa treaca de pragul de temperatura al sigurantei. Verifica-l daca decupleaza si nu e cumva defect.

Link spre comentariu

Verifica termostatul cu arc, si daca este bun, sari peste siguranta, pana gasesti una, chinezariile astea ori merg ori crapa. Spor la treaba. Petrica

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In acest caz arderea nu e datorata temperaturii ci curentului (aveti un scurtcircuit in rezistenta de incalzire) Ati incercat sa masurati curentul absorbit? Ce putere rezulta inmultindu-l cu 220 volti? Ce putere e inscrisa pe fier?E o idee, poate buna, poate nu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări