Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor d1047 356

Vizitator Nicolae Draghici

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vai...ati fost mai mult decat expliciti acum :da o sa ma iau sa masor fiecare trz in parte si dioda si inlocuiesc ce trebuie. Va multumesc inca o data! Trebuie sa va fac cinste :88

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am schimbat mai toti tranzistorii si rezistorii de pe canalul cu pricina, si am rezolvat problema. Va multumesc inca o data celor care mi-ati dat sfaturi. Se poate inchide.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...
Vizitator dreaqgol

am si eu o problema cu un amplificator similar ... a fost reparat de cineva .. schimbat finali si tot tacamul .. acum functioneaza dar in timp ce are sau nu semnal pe intrare se aud niste sunete ciudate in difuzoare .... Ma poate ajuta si pe mine cineva sa indentific problema ?Multumesc

Link spre comentariu

Face acele zgomote si cu volumul amplificatorului la minim? se aud in ambele boxe?Membrana difuzoarelor se deplaseaza cand apar zgomotele? Se aude cumva ca un fosnet asemanator unui radio care nu este acordat este pe post?Pun intrebarile astea deoarece suspectez ca ar fi vorba de oscilatii parazite.Incearca sa scoti cablurile de semnal din amplificator sau sa schimbi sursa de semnal (pui un telefon, dvd, player mp3, etc). Am patit chestii asemanatoare din cauza lipsei impamantarii la PC.Poate nu ar fi rau sa pui niste poze, sa vedem cam ce lucratura este acolo.Bafta!

Link spre comentariu
Vizitator dreaqgol

zgomotele sunt exact cum le-ai descris tu .... se aud in ambele boxe si cu sursa de semnal si fara sursa de semnal . am scos si preamplificatorul a ramas doar etajul final alimentat si asa se aud zgomotele in boxe.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator madaboss

salut am o boxa activa cu 2 canale si unul din canale scoate un zgomot infernal . am masurat si la iesirea pe difuzor am exact tensiunea de alimentare 34-35 v . atunci am scos etajul  final pe care l-am identificat ca  fiind REK-12E . dezlipitit finalii D1047<2 buc pe canal> i-am , masurat = buni , prefinalii <2n5401 si 2n 5551> masurat =buni si celalti tranzistori 9014 si 9015 =buni .  diode rezistente bune . ceva sfaturi sau eventual oo schema ? multumescpost-184989-0-05944400-1437727368_thumb.jpgpost-184989-0-70879000-1437727385_thumb.jpg

Link spre comentariu

Pai daca aveti pe iesirea boxelor tensiunea de alimentare, insemna ca finalii sunt sirme...Intrebare este: De ce nu se arde rezistenta pe alimentare?

LE: Difera si rezistentele din emitor...caramizile albe sunt de 0.47Ohmi, iar pe canalul celalalt par sa fie de 0.22Ohmi

Editat de marius75
Link spre comentariu
Vizitator madaboss

multumesc enorm pentru interes . exact asa difera si rezistentele de pe emitor , la cel cu problema sunt cele de 022 . m-am uitat si la trasee sunt bine . am observat o rezistenta de 4k7 <masurata > in baza lui 2n5401 care se incalzeste . om scos-o din circuit , acum nu mai am tensiune la iesire , am bagat boxa si nu mai scoate nici un zgomot

Link spre comentariu

Asteptati si sfaturi colegilor, eu tot pe finali dau vina :rade: posibil sa se fi dus si prefinalii intre timp. Daca aveti sarme in loc de rezistenta pe alimentare dunele vor fi destul de mari. In mod normal cand se ard finalii (sau prefinalii) siguranta se arde, iar restul pieselor sunt salvate. Nu vad siguranta pe alimentare in poze, dar daca ati pus sarma in locul ei e mare greseala...ar fi undeva in stanga (poza doua) inaintea la puntea redresoare

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări