costel32 Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 salutare meseriasi!vreau sa-mi fac un amplificator si am un traf cu doua infasurari secundare cu prize la mijlocul infasurarilor.una 50vca cu priza mediana la 25vca din care am alimentat finalul si alta 60vca cu priza la 30vca din care vreau sa alimentez preamplificatorul.preamplificatorul vreau sa-l fac cu rc4588p care se alimenteaza la 12-15vcc cu priza mediana.intrebarea este cum as putea sa reduc acea tensiune mare pe care o am la traful meu?daca ma puteti ajuta cu o schema ceva.va multumesc!spor la mesterit! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Buna ziua, incercati cu un stabilizator serie cu dioda zener de 12v pe fiecare ramura fata de 0v. eu asa am folosit pentru lm324 si mi-a mers. Link spre comentariu
mikella Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Salut! Incearca asa ca in atasament! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 @costel321) alimenteaza-l din infasurarea de 2x25Vca.Deci tensiunile asa se scriu,2x .2) integratul ala nu e tocmai bun pt asa ceva,in special din cauza tensiunii maxime destul de mici. Foloseste TL072 sau mai bine NE55323) foloseste schema de mai sus,cu zennere de 12V si rezistente de 1k la 1-2W.4) apoi,tu ai cautat inainte sa postezi? ... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Eu zic ca schema propusa de @mikella,e in regula.Nu vad sensul folosirii zennerelor de 12V,in locul celor de 15V,din schema.Tensiunea maxim admisa de integrat,e de +/-18V.Este mai simpla alimentarea din tensiunea redresata si filtrata a amplificatorului,asa cum s-a spus.Pentru a micsora puterea disipata pe rezistente si zennere,ar mai fi o varianta.Folosirea infasurarii de 60V,cu priza mediana,dar cu redresare monoalternanta,reducandu-se astfel puterea disipata,aproape la jumatate.Asta ca idee,oricum curentul consumat de integrat este mic,asa ca merge folosita si prima varianta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum