Vizitator u_gieer Postat Mai 6, 2006 Partajează Postat Mai 6, 2006 Alimentare: 27V c.c. in liber, 25V, cred, in sarcina. 8A. Problema: distorsiuni la volum mic al sunetului; la volum mare, distorsiuni doar la frecvente inalte. Eventuale cauze: impedanta de intrare in neconcordanta cu placa de sunet, tensiune de intrare prea mare, tensiune de alimentare prea mica..... -> NICI UN REZULTAT! Rezolvare: montarea unui condensator de 220nF intre borna OUT si masa, dupa schema de principiu a integratului: Note: The Boucherot cell R6, C10, normally not necessary for a stable operation it could be needed in presence of particular load impedances at VS <?25V. , unde R6=2,7ohm, C10=100nF, cele 2 fiind legate in serie intre out-ul integratului si masa. Urmarea: sunet clar la toate frecventele si la orice volum, INSA: integratul se incingea mult mai tare, kiar cand nu intra sunet ( pot spune ca inaine de acest atasamant putea merge si fara radiator,cred, pana pe la 50W, incingandu-se putin pe 4ohm doar la putere max~70-80W) INSA: a aparut un brum in boxe (inainte zgomotu slab era produs doar de curentu de alimentare, la a carui redresare am mai pus niste microF si s-a atenuat si mai mult); in continuare am legat intre in+ si in- ale integratului un cond de 10nF (crescandu-i valoarea am observat ca in cele din urma anuleaza efectul primului condensator, deci iar distorsiuni!) si brumul s-a transformat intr-un fasait mai slab, dar sesizabil, insa temperatura integratului a revenit la limitele de dinainte! Am persistat in incercari orbesti si am mai legat un condensator intre "-" de la alimentare si borna OUT: S-AU REDUS SEMNIFICATIV TOATE BRUIAJELE SI ACU SE AUDE FFF BINE! Imi poate explica si mie cineva cam c-am facut si daca e bine? Link spre comentariu
Vizitator u_gieer Postat Mai 6, 2006 Partajează Postat Mai 6, 2006 am uitat sa spun ceva in leg cu trafu Link spre comentariu
Vizitator u_gieer Postat Mai 6, 2006 Partajează Postat Mai 6, 2006 trafu e pe doua canale. Am legat cele doua bobine astfel incat pot obtine curentul celor doua sumat. Amplifu meu e legat la un cap al unei bobine si la punctu de legatura intre cele doua. E vreo problema? Link spre comentariu
Vizitator eiffel650 Postat Mai 7, 2006 Partajează Postat Mai 7, 2006 eu nu prea inteleg cum nu ca ies voua niste cablaje consacrate deja ...l-am facut si a mers atza din prima fara modificari misterioase gen pomenite de tine. In principiu daca urmaresti intocmai valorile din schema nu are cum sa nu iti iasa. Parerea mea e ca "ingineria" ta pe schema respectiva e cauzata de nefunctionarea corecta a pieselor din montajul original...poate te ajuta cu ceva... http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=10632 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum