bamwels Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Buna. Am si eu o problema cu un tweeter. A mers bine vreo3-4 zile pana cand intr-o zi cred ca l-am dat putin prea tare(probabil) iar acum se aude un bazait foarte puternic la tweeter.Amplificator:100WTweeter: 100W, plaja de frecventa:2000Hz-20000HzFiltrul era format doar dintr-o bobina de ~8.24uF( taia cam pe la 2400Hz)Care poate fi problema? Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Filtrul era format doar dintr-o bobina de ~8.24uF Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Cicabum! Bobina? Microfarazi Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Care poate fi problema?Problema e ca l-ai dat prea tare si nu ai simtit cand a distorsionat si s-a defectat Link spre comentariu
tudoraudio Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 filtru cu un condensator pe tweeter nu ofera si destula protectie pentru acesta.incearca sa construiesti un filtru de ordinul 2 (si cum a zis si Dr.L atentie cu volumul din amplificator). Link spre comentariu
bamwels Postat Iunie 11, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2012 Imi cer scuze pentru eroare. Era vorba de un condensator si nu de bobina.Se poate si ca sa fi tauat prea 'jos'. Daca fac un alt filtru sa il fac sa taie mai sus? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Greu de crezut că există valoarea asta la un cond din filtru, fie ei şi mkt, mpp... doar la seriile de precizie găseşti aşa ceva. Nu cumva e marcat 824? Adică 820nF - 0,82uF... asta e valoare ptr difuri piezo. Link spre comentariu
bamwels Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 Doua condensatoare polarizate de 10uF si 47uF puse in serie. Parca legat +la+, si iese 8.24uF Link spre comentariu
zal Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Atunci e de 8,2uF rotunjit, deşi cu toleranţele acelor cond electrolitici, sigur are o valoare diferită. Înseamnă că difurile sînt de 4 Ohmi. Link spre comentariu
bamwels Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 Pana la urma a taiat prea jos sau care ar fi putut fi problema? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 Problema e la urechile tale,ca nu au limita... Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 citez "Cea mai proasta veriga din lantul audio este operatorul (sau DJ-ul) " Link spre comentariu
bamwels Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Deci eu stiu ca am dat mult prea tare si atunci l-am busit.Intrebarea mea a fost daca ar fi trebuit sa tai mai jos sau nu. Link spre comentariu
CBI Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 da,problema este ca ai dat mai mult decat a putut inghitidar poate si tweterul este de calitate slaba + ajutorul de la acel filtru 'sa fie' taierea poate fi mutata mai sus dar e posibil sa ramana o gaura in raspuns.O solutie mai indicata ar fi marirea pantei/->ordinul filtrului,dar nu se pot oferi sugestii doar dupa ce ai scris pana acumdespre ce 'piesa'(tweter,boxa) vorbim? Link spre comentariu
bamwels Postat Iunie 15, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2012 Aici aveti dreptate, este un tweeter destul de ieftin. Este cumparat de la un magazin on-line care nu cred ca pot sa il postez aici. Am luat la cunostinta tot ce ati spus si voi aplica.Multumesc frumos!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum