Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sfat acordare incinta fr cu delta 15 lfa

corneillus

Postări Recomandate

salutare. am si eu o rugaminte la colegii cu mai multa pricepere si experienta . am construit o pereche de incinte full range pe 2 cai echipate cu EMINENCE DELTA 15LFA http://www.eminence.com/pdf/Delta_15LFA.pdf pe partea de joase si SELENIUM D220TI http://www.discopro.ro/files/D220Ti.pdf ,pe partea de inalte cu dimensiunile la interiorul incintei de 685x430x390, aproximativ 106 litri daca am calculat eu bine, din care s-ar mai scadea volumul manerelor, al unei diafragme pt rigidizare, al goarnei , al driverului si al dif de bass... pe interior incintele sunt captusite cu malivat, sper ca nu gresesc si asa ii zice, cu grosimea de aproximativ 1 cm, iar porturile sunt in nr. de 2 buc, cu diametrul interior de 65 mm.

intrebarea se pune la ce frecventa sa o acordez, si cum nu stiu cum se calculeaza acordul, cam ce lungime sa aiba porturile, corespunzator frecventei optime de acordaj.

multumesc mult.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

2

• Sharky

1

• CBI

1

• BF37

1

Top autori în acest subiect

o incinta cu dim interioare indicate ar avea undeva la 115L dupa calculele mele si ar ramane undeva la sub 110 volum utilacordul potrivit pt o incinta de sonorizare cu acel dif ar fi undeva in zona 50hzproblema e ca 2 tuburi de 65mm sunt f mici,o sa sufle puternic aerul prin elecauta altele,eu iti recomand sa folosesti ceva care sa aibe o suprafata cumulata undeva pe la minim 100-110cmp.Vezi ce gasesti si iti calculez si lungimea necesara(ar merge la limita cu 3 bucati de 65mm,daca esti dispus sa dai atatea gauri)

Link spre comentariu

trei in nici un caz ca nu prea am cum sa l.e pozitionez, eventual sa incerc cu patru porturi in colturi iar daca nu imi incape o sa fac alte cutii desi astea l.e finalizasem, mochetate, coltare, manere, flansa stativ, goarna, dar asta este daca m.am cam grabit. daca ma hotarasc sa fac alte cutii sa pastrez acelasi volum sau ar fi indicat alt volum?

Link spre comentariu

Poti mari actualele gauri la diametrul 10cm , fara sa mai adaugi vreun tub , si vei avea un acord la 55Hz cu F3 la 49Hz ceea ce va fi mai mult decat ok , mai ales daca difuzoarele sant noi si au nevoie de rodaj ( dupa care raspunsul pe joase se va imbunatatii ).Daca acordezi incinta prea jos , va creste mult deplasarea conului si poti distruge mecanic difuzorul ( la puteri mari ).

Link spre comentariu

Daca acordezi incinta prea jos , va creste mult deplasarea conului si poti distruge mecanic difuzorul ( la puteri mari ).

Poate daca acordezi sub 30Hz si dai cu 1kW. Si mai degraba il arzi decat sa distrugi mecanic difuzorul ala.Acordajul ok ar fi intre 45 si 60hz, se alege dupa gust, DUPA ce se pune la punct in mare filtrul. Apoi se trece la reacordare, daca basul nu e pe plac si eventual inca o reglare fina a raportului dintre joase, medii si inalte, din filtru. Si dupa cum bine ai ghicit, cu filtrul va fi cel mai multe de lucru.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări