Vizitator balala Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Buna seara,Sper ca am nimerit topicul corespunzator. Caut o schema de montaj a unui circuit care sa tina sub tensiune un consumator (aici in speta ar fi vorba despre o imprimanta cu laser), atat timp cat in retea exista curent. Daca insa reteaua cade, dupa revenirea tensiunii consumatorul ar trebui sa nu fie reconectat in mod automat ci doar dupa apasarea unui buton. Stiu ca acest lucru poate fi realizat foarte usor cu un releu care sa se mentina conectat cat exista curent, insa asi prefera o schema care sa poata fi realizata cu un releu solid state (din cate stiu asa se numeste aceasta piesa).Multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 n-ai nevoie de nici o schema.procedezi ca si cu un releu clasic Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Nu chiar la fel , releul static are comanda in c.c. , la tensiune scazuta , 3-30 Vcc , nu merge schema cu automentinere folosind releu electromagnetic clasic , se mai complica ... Link spre comentariu
Vizitator balala Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Eu cu releul clasic m-am gandit la schema de mai jos, insa nu stiu cum poate fi adaptata la la un releu solid state. La asta cer ajutorul cuiva care se pricepe. Multumesc Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Nu chiar la fel , releul static are comanda in c.c. , la tensiune scazuta , 3-30 Vcc , nu merge schema cu automentinere folosind releu electromagnetic clasic , se mai complica ...depinde de model.exista si modelul care se comanda si cu tensiunea retelei Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 am facut o schema la repezeala dar cred ca se intelege Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Contactul normal-deschis,de cine e comandat,ca nu inteleg? Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 contactul normal deschis la un SSR este,de fapt,un triac.la un modul de genul asta ai 4 borne.2 comanda,2 "contact" Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 asta este schema interna a unui ssr comandat cu 220V.daca nu gasesti modelul asta atunci poti realiza schema de comanda separat,asa cum se vede pe schema http://electronics-diy.com/electronic_s ... php?id=954 Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Eu cu releul clasic m-am gandit la schema de mai jos, insa nu stiu cum poate fi adaptata la la un releu solid state. La asta cer ajutorul cuiva care se pricepe. Multumesc Legi comanda ssr-ului in paralel cu bobina releului si gata Link spre comentariu
Vizitator balala Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Pai nu am bobina a releului, pentru ca tocmai de aceea am vrut sa folosesc un releu solid state ca sa pot elimina releul clasic.Daca leg comanda ssr-ului in locul bobinei releului, cum fac automentinerea, pentru ca ssr-ul poate comanda un singur contact, la care ar trebui legat consumatorul (cel putin eu asa ma gandesc). Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Iti trebuie un releu. Orice releu,ca el va avea doar functia de automentinere. El nu va avea nici o treaba cu consumatorulSau daca ai fobie de relee,poti folosi un tiristor (triac) si redresezi tensiunea data de trafAi deja un traf? Ce tensiune da?Ar fi de preferat unul de 10-20Vca Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Cele mai simple configuratii: Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 O posibila rezolvare,fara releu,eventual fara traf.Cuplarea sarcinii se face suntand pt scurt timp,CE,a tranzistorului,care initial e blocat.Dupa aceea tranzistorul e mentinut deschis,de caderea de tensiune de pe rezistenta sau grupul de diode,inseriate cu sarcina.La caderea tensiunii,sarcina nu va fi alimentata,daca nu se inchide contactul.Sau o alta varianta,folosind un traf de retea,de mica putere,220V/12V,conectat ca ridicator detensiune.Varianta cea mai eleganta,cu optocuplor... Link spre comentariu
Vizitator balala Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Iti trebuie un releu. Orice releu,ca el va avea doar functia de automentinere. El nu va avea nici o treaba cu consumatorulSau daca ai fobie de relee,poti folosi un tiristor (triac) si redresezi tensiunea data de trafAi deja un traf? Ce tensiune da?Ar fi de preferat unul de 10-20VcaTrafuri am, asta nu e o problema.Cu celelalte scheme incarcate (de smilex si pisica matache), mai am de rumegat, sa inteleg exact cum functioneaza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum