Vizitator andrei1107 Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 buna, am cumparat recent un stroboscop de 1500W si lipseste o siguranta (cred). e scris acolo FUSE max15A250V. imi poate spune cineva ce ar trebuii sa cumpar? va multumesc Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Evident, o siguranta! Una de 15A/250V.Trebuie vazuta insa dimensiunea acelei sigurante.Pt. teste se poate inlocui cu sarmulita. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Sunt doua posibilitati. Daca siguranta s-a ars a avut un motiv. Trebuie verificat circuitul, eliminata cauza si inlocuita siguranta cu una la fel. Daca siguranta s-a pierdut sau a fost furata se inlocuieste cu alta, poate greu de gasit. La nevoie se poate pune si o sarma in tubul altei sigurante arse de aceeasi dimensiune. Grosimea necesara se poate afla din cataloage de conductori (Manualul radioelectronistului, etc.). Curentul nominal al unei sigurante este curentul maxim ce poate trece un timp nedefinit. Pentru 15 A ar trebui un fir de cupru de cca. 0,7 mm daca mai tin eu minte. Se pot pune si doua fire in paralel.Atentie! Sunt mai multe tipuri de sigurante: normale, lente si rapide. Cele lente au un fir sau o banda introdusa in nisip cuartos, iar cele rapide au o banda cu una sau mai multe perforatii in mijloc. Este bine ca o siguranta arsa sa fie inlocuita cu una de acelasi tip. O solutie pe care o recomand cu caldura este montarea unui patron de siguranta miniatura de tablou cu fuzibil calibrat de 16 A ce se gaseste peste tot in comert. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum