Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

fisher CA-726

Postări Recomandate

salut . am modificat putin acest amplificator dar am unele probleme dupa modificare . am pus 2 kituri cu TDA 7294 in punte , pentru filtrare am pus 20000 mf/50v .totul ok pana aici dar are un brum de parca nu ar fi filtrata tensiunile pentru preuri , corector , vu-metru si logica . in cshema originala are filtraj de 470 mf dar am pos 10000 mf sai mai reduca brumul . ce sai fac sa i reduc brumul nu stiu cum se auzea ininte deoarece lam cumparat fara traf si amplificari

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Ce sursa ai pentru kiturile cu 7294? adica ce tensiuni si la ce curent? pentru configuratia in punte TDA7294 suporta doar sarcini de minim 8 Ohm situatie in care alimentarea nu trebuie sa depaseasca +/-25Vcc, se mai pot folosi sarcini de 16 Ohm situatie in care alimentarea poate fi marita pana la +/-35Vcc, asigura-te ca te inscrii in acesti parametrii apoi testeaza kiturile individual, fara nici un fel de corectie sau preamplificare, suntezi intrarea fiecarui kit la masa si la iesire conctezi difuzor si daca si asa se aude acel brum atunci ori ai probleme cu sursa ori kiturile sunt defecte, daca insa brumul dispare atunci problemele sunt pe traseul de la intrarea kitului catre sursa de semnal, poate cabluri gresit conectate, sau corector de ton defect, conexiuni la masa gresite, etc.PS: Atentie la notatia valorilor deoarece 20.000 mf inseamna de fapt 20.000 milifarazi sau 20F ( Farad ), ceea ce reprezinta o capacitate de-a dreptul gigant, ceea ce ai pus tu acolo sunt 20.000uF adica 20.000 micro, adica 20mF ( 20 miliF ) adica 0,02F.

Link spre comentariu

zgomotul de fond sau brumul il face preamplificatorul-corector de ton .specifc ca amplificatorul are toate etajele incepand de la placa de alimentare , vu-metrul , corectorul de ton , comutatorul electronic si intrarile aferente . in functie cum reglez din potentiometrele de la corector se modifica si brumul

Link spre comentariu

Mă gîndesc şi la trafo folosit, ecranarea lui şi poziţia în carcasă sînt importante. Ca de obicei, la modificările de acest gen, kiturile folosite au probleme de adaptare şi mai apar surprize. Trebuie ţinut cont de traseele de masă diferite ale amplifului, faţă de legăturile ce s-ar face în cazul conceperii de la zero a unui amplif cu acele kituri.

Link spre comentariu

Tind sa cred ca problema ar fi in legaturi electrice gresit facute, @costelvoicu72 asigura-te ca toate liniile de semnal mic sunt realizate obligatoriu cu cablu ecranat, si ai mare grija cu circuitul de masa, se face un punct de masa generala daca este posibil undeva intre condensatorii de filtrare de pe sursa si de acolo pleaca orice conexiune de masa necesara oricarui punct din amplificator, in nici un caz nu pleci cu fire de masa din placa in placa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări