augustin87r Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Constat ca sursa de la laptop imi bruiaza semnalul receptionat de radiouri. Culmea, ca radiourile sunt pe baterii. Cand conectez sursa la priza, la radio se aude fasaitul, ca si cum ar prinde foarte slab. Nu prea pot receptiona nimic, decat la minim 4-5metri de sursa. Daca scot mufa din laptop, efectul se mai atenueaza. Cel mai rau face cand incarca acumulatorul. Atunci chiar ca abia receptionez pe FM. Pe UM nu are nici o problema... Se poate remedia cumva? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Incearca sa pui filtre pe 220v. Sursele in comutatie sunt mari producatoare de paraziti. Iar cum cele de laptop sunt f inghesuite,nu au cine stie ce filtrareNu uita sa folosesti o priza cu impamantare Link spre comentariu
asyx Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 in general toate sursele in comutatie bruiaza.si atx-urile,atat ca ele sunt mai bine ecranate Link spre comentariu
augustin87r Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 Incearca sa pui filtre pe 220v. Sursele in comutatie sunt mari producatoare de paraziti. Iar cum cele de laptop sunt f inghesuite,nu au cine stie ce filtrareNu uita sa folosesti o priza cu impamantareAm incercat sa il conectez la o priza cu impamantare, dar nu prea are efect:( Cum se face un filtru? Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 filtrele EMI se fac cu circuite LC(cele mai simple). atasez un document dupa care sa ii faci o idee. Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Nu prea folosesc acest gen de masuri ... ar trebui ecranata si impamintata si sursa de alimentare ... radiaza si laptop-ul ... se poate constata usor cu un scanner radio , sau in mod profesional cu un analizor de spectru sau un microvoltmetru selectiv . Problema perturbatiilor si a eliminarii lor eficiente e mult mai " abrupta " , si radioamatorii se confrunta cu ea cind folosesc laptopuri pentru modurile digitale sau pentru comanda echipamentelor ... solutia corecta , baterii peste tot , laptop cu nivel scazut de radiatie parazita , inele de ferita peste conductoarele de legatura , optimizari prin incercari ... Link spre comentariu
augustin87r Postat Iunie 10, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2012 Se pare ca exista si surse care nu bruiaza. Am probat cu una originala (originala mea s-a ars acum ceva timp) si vad ca nu prea se mai aude nimic... Ma asteaptam ca si cea Replacement sa fie ecranata, mai ales ca are un tor de ferita pe firul care merge la laptop, spre deosebire de cea originala... Link spre comentariu
danb1974 Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 E drum lung de la un tor de ferita la o sursa in comutatie care sa nu bruieze tot ce misca in jur. Cum tocmai ai constatat. Link spre comentariu
Vizitator pumpiciumpi Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Torul ala de ferita de pe fir, ca si cele de pe cablurile USB A-B banui ca-s puse pentru a creste taxele vamale din cauza greutatii. Daca a stat cineva sa observe, difera intr-una, de parca parazitii pe care ar trebui sa-i elimine sunt o variabila indefinibila. Sunt surse care nu au filtrul RLC pe intrare, dar au butoiul ala pe fir-semn ca chinezii au simtul umorului mai ceva ca americanii. In loc sa scapam de campurile alternative, incercam sa le facem mai "placute", mai compatibile intre ele. De ce sa nu trecem pe cc? In afara de frigider si masina de spalat, umblam cu redresari, adica pierderi. Pierderi in transformari, pierderi in invertoare samd+brumul care se adauga. O punte de 50A cu racire si filtre imediat dupa contoar ar fi o solutie.Cat despre laptop, poti face o sursa (strict home use) old style, cu traf FeSi si stabilizare. Sau, daca obiectivul e sa prinzi bine FM, pui o antena externa. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Feritele puse pe cabluri sunt ca sa radieze cat mai putin. Cablurile de calitate au deobicei ferite. Sa nu mai zic ca incarcatoarele de calitate au cablul catre laptop ecranat! Link spre comentariu
gauss Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 @pumpiciumpiCred ca nu vorbiti serios ... sau poate ca da ...aici nu mai e elforum , ci elparlament ... cum alimentezi laptop-ul din 310 Vcc ... ? cu rezistenta aditionala ? ... e buna iarna , nu acum ... apropo de simtul umorului la chinezi , cred ca ar trebui un test minimal inainte de a obtine dreptul de a posta ... no offence , it's only science ... Link spre comentariu
Vizitator pumpiciumpi Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Oops, am uitat sa precizez-si sursa pentru laptop sa fie la distanta Insa nu prea are sens, pentru sanatate vorbind, sa scapam de radiatia sursei daca folosim wireless (cum fac eu acum). Cu ani in urma trecusem pe 12V; am si acum 5 letcoane, din care 2 rusesti, din alea cu varful infiletabil. Am renuntat pentru ca poluarea ambientala e imensa, si pe frecvente mult mai periculoase.Dr.L, am gasit, apropo de ecranare, surse auto de laptop cu litza de 0.5, fara ecranaj, fara nimic. Fac precizarea asta pentru ca in alta parte voia unul sa alimenteze laptopul printr-un invertor care sa scoata in sursa de laptop. Instinctiv, a gandit bine; nu merita sa-ti arzi un laptop de cateva mii de lei cu o sursa no name care "poate" rezista. Dar asta deja e alt subiect. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum