Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Difuzoare fullrange - pentru '' fani ''

sorin_denver

Postări Recomandate

fr neo.pdfAm reusit sa strang fullrange-urile cu neodimiu si au iesit foarte bine . Cateva poze https://picasaweb.google.com/1163129377 ... prLw8anjAE . Canta foarte bine in hornuri ; muzica o traiesti ,nu doar o asculti .Coboara surprinzator de mult , cu doar 10-12 w imi zgaltiia bine usa de la camera . Iar la o melodie cu tobe reale senzatia era ca tobele prestau in camera de auditie . Una peste alta solutia blh + fr + amplificator cu lampi este perfecta pentru mine :da . Am si ceva masuratori ale difuzorului
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 88
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sorin_denver

32

• Yoshiro

11

• Catalin C.

10

• hpavictor

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

O alta varianta:

Posted Image Posted Image

Si raspunsul in frecventa masurat cu difuzorul montat intr-o incinta de tip VTP.

Posted Image

Mai trebuie lucrat, dar suna promitator, graficul l-am obtinut dupa doar cateva ore de masuratori si teste si bineinteles sticle de bere. Acum va intra in rodaj pentru cateva saptamani si cand voi avea din nou timp voi reface masuratorile si voi definitiva filtrul.

Link spre comentariu

Am urmarit cu atentie acest proiect, deoarece este poate unicul proiect de difuzoare diy autohton cu tinta clara - auditiile de calitate.

Din start sasiul ales a fost unul foarte bun, un sasiu turnat.

Meticulozitatea lui sorin_denver este dusa la perfectiune - membrana se apropie de Fostex, magneti ferita, bullet din cupru masiv, rila pinzata etc.

Ca sound, in aer, on-axis difuzorul are un raspuns cu inaltele in fata si un break-up mare; in incinta (TQWT) difuzorul are un raspuns mai asezat. Incinta contribuie foarte mult la liniarizarea raspunsului. Nu numai in zona de bas, dar si restul.

In teste s-a comportat bine: este detaliat, rapid, fara coloratii (asteptam sa se rodeze).

Tinind cont ca testele s-au facut cu un EQ, software, bun - impresia generala a fost ca munca nu a fost zadarnica. Arata bine si suna bine! Pe o parte felicitari lui sorin_denver, pe de alta felicitari lui Catalic C. :aplauze

Filtrul va dura pina va fi definitivat, insa potentialul difuzoarelor, in testul cu EQ in loc de filtru, este mare, deci difuzoarele poat fi folosite la potentialul maxim abia dupa finalizarea filtrelor.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Magnetii sunt foarte puternici , au 55 mm diametrul si 25 mm grosime . Pentru ca sunt pentru alt proiect , magnetii i-am prins pe pisele polare fara adeziv pentru ai putea refolosi . Bobina are 63 mm diametru si 2 grame greutate , xmax de +/-5mm underhung .

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Va salut, am o pereche de boxe echipate cu difuzoare Coral Flat 8. Problema cu aceste difuzoare este ca "mediile" sunt ceva mai pronuntate fata de cum eram obisnuit. Parca nici inaltele nu sunt la fel de evidente ca la boxele cu 2 sau 3 cai si filtre de separatie.

Pana acum nu am mai avut experienta cu genu asta de difuzoare si am nici un termen de comparatie.

E normal genul asta de sunet pt full range-uri, cu "mediile mai in fata" ?

Eticheta difuzorului este identica cu asta

Editat de cristian2009
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări