Luca Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 O sa intru curand in posesia unui Sony DAR-1000ES Digital Satelite Receiver. Din cate am inteles aceste transmisi numai sunt functionale au fost oprite prin 1993-94 .. Sar mai putea folosi la ceva un astfel de aparat ??? Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Daca estetic arata precum cel din poza, merita pastrat de colectie. Link spre comentariu
Luca Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Daca estetic arata precum cel din poza, merita pastrat de colectie.Estetic arata excelent am dat pe el 20 Euro, lam cumparat mai mult ca sunt fan Sony ES.. insa eram curios daca poate fi folosit asa cum este la cerceptionat DSR. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Dacă ai cablu instalat, încearcă dacă prinde posturile radio transmise. Depinde de firma de cablu...În afară de Sony a mai făcut şi Kenwood o astfel de sculă, mai dotată, dar inutilă, ambele erau ptr piaţa germană. Link spre comentariu
blueicon Postat Iunie 12, 2012 Partajează Postat Iunie 12, 2012 DSR a fost primul radio digital transmis marelui public din ce stiu eu.Transmisia a incetat undeva prin '99 si de atunci nu a mai fost o transmisie digitala de asemenea calitate.Totul a durat cam 10 ani si sunetul era fenomenal.Pe vremea aceea un Sony DAR 1000 ES era doar un vis frumos.Abia am reusit sa pun mana pe un dsr Amstrad care suna si el destul de bine.A fost a doua sursa de semnal digital optic sau coaxial care pe laga cd facea totul mai frumos..atunci.Erau transmise 16 canale pe o frecventa si la inceput se spunea ca vor fi mai multe transpondere fiecare avand 16 canale.Sistemul nu s-a raspandit si a ramas doar la cele 16 canale de la inceput.In germania s-a transmis si pe cablu,dar in romania am facut mari eforturi pe vremea aceea de a le receptiona.Trebuia un convertor mai putin uzual si polarizarea era circulara ,iar antena trebuia sa fie minim 1,8 m.Mai am si acum parca pe undeva inregistrari facute de pe starsatradio.Acum aparatul este doar pentru design sau colectie,asa cum sta si al meu si nu va mai merge niciodata.Sistemul a fost treptat inlocuit de ADR care a functionat pana nu demult.DAr acum traiasca transmisia comprimata si calitatea slaba.Ca si in aer si pe satelit cam tot ce se transmite este de pe mp3 din pacate asa ca degeaba ai un tuner bun ,calitatea va lasa de dorit. Link spre comentariu
Luca Postat Iunie 12, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2012 Multumesc de raspuns. Din pacate nu o sa mai intru in posesia lui, pt ca nu am acum bani de dat pe "colectii." Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum