Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Polizor de banc

H Robert

Postări Recomandate

Vizitator laolinux

Am reusit sa elimin trepidatiile polizorului. Am pus o piatra de diametru exterior mai mic (uzata) si bucse din teflon cu flansa dintr-o bucata . De fapt sunt 2 jumatati care cuprind piatra de o parte si cealalta. Acestea au intrat la locul lor strans, fara joc. Nu am mai folosit flansele originale din tabla.Oricum, la fiecare schimbare a pietrelor trebuie facuta o rectificare cu 'carborund' sau cu diamant.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• H Robert

6

• mihaighe

4

• fenobarbital

2

• daredan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Oricum, la fiecare schimbare a pietrelor trebuie facuta o rectificare cu 'carborund' sau cu diamant.

Asta se intelege de la sine daca vrei precizie(eu o fac dupa fiecare ascutire mai serioasa ca durata sau cand se uzeaza putin piatra).
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Incearca sa corectezi pietrele cu un diamant si dispozitivul aferent. Sau daca nu ai asa ceva, atuci cel putin corecteaza-le cu o bagheta de carborund. Aproape sigur zgomotul este din cauza dezechilibrarii echipajului mobil.

Link spre comentariu

Erau montate pietrele cand l-am luat, le-am dat jos si nu are nimic motorul nu se aude acel zgomot, zgomotul este de la pietre, nu stiu cum corectez cu acea bagheta, nici nu am una, daca puteti va rog sa-mi explicati...

Link spre comentariu

Vad ca pietrele au o bataie axiala. Remontatile si folositi neaparat saibe de carton intre saiba metalica si piatra.Sau desfaceti un pic piulita si rotiti piatra in loc doar cat sa-i schimbati pozitia. Faceti cateva incercari.Zgomotul pare sa se auda la turatia maxima. S-ar putea sa fie rulmentii de vina. Eu am schimbat rulmentii in prima saptamana pentru ca scoteau zgomote ciudate si am vazut ca sunt de o calitate indoielnica (de unica folosinta). Nu mai este in garantie?

Link spre comentariu

Pietrele ar face zgomot doar daca ar atinge pe undeva. Zgomotul se aude de la rulmentii care sunt fortati de piatra descentrata. Nu este o problema mare, daca nu-l folositi decat ocazional merge si asa. Daca insa doriti sa-l folositi mai des s-ar putea ca in scurt timp sa fie necesara schimbarea rulmentilor.Pietrele de polizor se rectifica cu o piatra dura numita Carborund. Daca aveti un Dedeman pe langa Dvs. gasiti la 25ron/buc. Sau puteti folosi si piatra-oala din cele pentru slefuit piatra (betonul), daca aveti asa ceva la indemana. Are aceeasi structura/compozitie si duritate cu a carborundului.Diamantele de rectificat intra intr-o alta categorie si pe langa faptul ca sunt mai scumpe sunt destinate unei rectificari foarte fine si doar a suprafetei de polizare. Pentru rectificari grosiere merge carborundul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări