Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Polizor de banc


H Robert

Postări Recomandate

As vrea sa-mi cumpar un polizor de banc, si l-am ochit pe acesta http://www.onestop.ro/polizor-de-banc-e ... --pid37139 il mai are cineva? Pt mine consider ca e de ajuns o sa-l folosesc ocazional,in regim de amator si nu pt prelucrari de metale ca un lacatus mecanic etc,daca mai are cineva si alte sugesti pareri sunt binevenite.

 

PS: Nu intentionez sa fac reclama la produs sau la acel site.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • H Robert

    6

  • mihaighe

    4

  • fenobarbital

    2

  • daredan

    2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Vasile: 100 dai, 100 face. Nimeni nu ti-l garanteaza mai mult. Cel din link are 12 luni garantie. Personal, as recomanda hobby-istlor polizorul pe care il vedeti la mine in atelier - vezi topicul "strung". Este tot un Einhel (chinezarie sau nu) insa are intr-o sectiune piatra de polizat, iar in cealalta are un fel de "tocila". Piatra este mult mai mare. Viteza este mai mica - actionare printr-un mecanism melc-roata melcata (din plastic!!!) si are un vas din plastic dedesupt, care se umple cu apa. Apa aduce cu sine cel putin doua avantaje: 1 - Viteza periferica necesara, este mult mai mica decat la polizarea uscata; 2 - datorita suvoiului permanent de apa antrenat de piatra, se poate ascuti un obiect calit, fara a-l "arde", adica a-l decali prin caldura degajata in timpul polizarii. Deci se pot ascuti in cele mai bune conditii unelte casnice, precum cutite, topoare, securi, dalti pentru lemn sau metale, cutite pentru rindele, cutitoaie, chiar si coase manuale, pentru cine nu se pricepe sa le ascuta in modul traditional, etc.

Link spre comentariu

E bun polizorul pentru categoria lo-end. L-am luat cu 200ron de la Obi la reducere, (am doua, unul la tara unul acasa), fata de cel cu piatra mica, care se vinde undeva pe la 100ron tot pe la magazinele de bricolaj este mult mai bun, datorita vitezei periferice mai mari a pietrei. Se incalzeste daca lucrezi mult (cum altcumva, un motor de 400w profi, bobinat cu Cu costa de la 6mil in sus), dar eu termin de format si profilat un cutit de strung de HSS, inainte sa fie foarte cald.

Pietrele is cam slabe intr-adevar dar se pot folosii, eu una am schimbat-o pe una romaneasca pentru carburi (piatra verde) si is multumit de el. Ca accesoriu se poate cumpara o pila din carborund cu care se indreapta piatra (se gaseste la distribuitorii Carbochim).

Trebuie sa-l montezi pe o masa rigida, are 4 gauri in talpa prin care-l poti prinde cu 4 suruburi M8.

 

Erata: nu vazusem ca e cel cu piatra de 175, eu ma refeream la cel cu piatra de 200; daca ar fi fost pe piata polizoare de banc low cost cu piatra mai mare, dupa cea mai mare m-as fi uitat.

Link spre comentariu

Am unul identic luat de aproape 1 an de la praktiker si sant multumit de el,dar am modificat flansele de prindere a pietrei (din flansele de tabla originale ce altele de fier strunjite).Dupa se echilibrezi pietrele un mai ai probleme.

post-32747-139829447872_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc pt raspunsuri,prefer sa iau un polizor din magazin si nu din piata,pt ca are si termen de garantie,si cum am spus am sa-l folosesc pt gospodarie, pt treburi marunte, am vazut si mai ieftine dar au o putere mai mica si dimensiunea pietrei este tot mica.Stiu ca este chinezarie dar nu vreau sa investec multi bani daca nu castig la fel de mult pe cat produc cu el.

Link spre comentariu
Vizitator laolinux

E bine daca gaura discului e de 32mm ! Asa au cele serioase Bosch, de exemplu...al meu arata identic cu acesta, doar ca e Mastermax iar la pietre cu diametrul exterior de 200mm, gaura si axul au 16 mm. Cat l-am folosit cu pietrele originale nu au fost probleme: il tineam cu mana doar la pornire, nu trepida astfel ca il puteam folosi fara prindere in suruburi. Abia cand am vrut sa-i pun piatra verde pt. carburi metalice au aparut necazurile: piatra are gaura de 20mm, flansele din tabla 'originale' au joc pe ax...

Rezolvarea consta in confectionarea unei flanse cu bucsa adaptoare intre ax si piatra, sau solutia recomandata de domnul moderator-polizor combinat.

 

@ola_nicolas : la modelul acesta se poate adapta o piatra verde? sau e nevoie de viteza periferica mare (pt. ascutit cutite cu placute de carbura)

post-18805-13982944883_thumb.jpg

Link spre comentariu

Culoarea pietrei este conform unui cod, pe care nu il cunosc. Eu am gasit si pietre de alta culoare, bune pentru polizat carburi metalice. Nu orice carbura se "lipeste" insa pentru ascutit. Carburile pentru beton nu se prea "apropie" de nici-o piatra. De vina este viteza periferica necesara, diferita la diferitele carburi metalice. Foarte probabil, culoarea pietrei este legata de aceste viteze periferice diferite.Pietre pentru carburi metalice se pot adapta la orice model, insa de preferat este ca piatra sa fie cat mai mare in diametru (pentru viteza periferica cat mai mare) deci puterea instalata a polizorului, cat mai mare. De regula insa, diametrul maxim al pietrei este limitat prin constructia aparatorii polizorului.

Link spre comentariu

@ola_nicolas : la modelul acesta se poate adapta o piatra verde? sau e nevoie de viteza periferica mare (pt. ascutit cutite cu placute de carbura)

Acel polizor are viteza prea mica pentru piatra de ascutit videa.Am unul si al meu are in jur de 130 rot/min,practic acesta este o tocila si nu un polizor.

post-32747-139829448835_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator laolinux

Inteleg. Asta imi ramasese sa incerc, satul de facut tot felul de bucse si flanse...acum incerc cu o piatra verde Carbochim putin uzata, deci cu diametrul exterior mai mic. Va scadea viteza periferica, in schimb :(Am reusit sa elimin trepidatiile pietrei cu flansa monobloc cu bucsa si banda adeziva(scotch) si carborund !Multumesc pentru raspunsuri!

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am unul identic luat de aproape 1 an de la praktiker si sant multumit de el,dar am modificat flansele de prindere a pietrei (din flansele de tabla originale ce altele de fier strunjite).Dupa se echilibrezi pietrele un mai ai probleme.

Sunt probleme la el cu echilibrarea pietrelor de a trebuit sa modifici flansele sau?
Link spre comentariu

Cumnatul meu are doua polizoare ca cele din poza de mai sus si le foloseste "complementar" : dupa ce primul se incalzeste, il ia pe al doilea la treaba. El polizeaza scandurele mici de lemn (pentru rame de stupi).Se incalzesc prematur din punctul meu de vedere ambele polizoare.

Link spre comentariu

...El polizeaza scandurele mici de lemn (pentru rame de stupi).Se incalzesc prematur din punctul meu de vedere ambele polizoare.

Tocmai de aceea se si incalzesc. Lemnul este un material moale si reclama pentru polizare viteze periferice mult mai mari.
Link spre comentariu

Sunt probleme la el cu echilibrarea pietrelor de a trebuit sa modifici flansele sau?

Flansele fiind de tabla cand strangeam se mai deformau si piatra incepea sa onduleze lateral,cum umblu destul de des la pietre am facut flanse noi cu tot cu bucsa de centrare dintr-o bucata.
Link spre comentariu

@laolinux - Daca un polizor vibreaza prea tare, motivul poate fi si acela ca gaura de prindere pe ax nu este intotdeauna concentrica. Fenomenul este similar dinamicii unei roti volante. Cel mai concludent este la "frezele" clone dremel, in momentul in care se lucreaza cu disc-uri mici; nu se pot folosi la turatie maxima pina nu se corecteaza cu un diamant (eu asa procedez). La polizorul de banc, se corecteaza piatra cu o "pila" din carborund (un paralelipiped din carbura de siliciu, granulatie groba, se fabrica la carbochim). In general orice polizor de pe piata poate fi adus la o stare satisfacatoare, se pot adapta diverse pietre daca avem cum sa ne confectionam bucsele. Daca sintem grabiti, vom cauta intotdeauna motoare de putere mare, daca nu avem spatiu de depozitare, sint bune polizoarele mici...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări