Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rebobinare letcon

K1nderu

Postări Recomandate

Va salut! As vrea sa rebobinez un letcon nu are nici macar o zi mi l-a dat un amic l-a tinut 5 min in priza si a luat foc mi-am luat si eu tot acest model numai ca pe mine m-a tinut 1 zi :rade: si as vrea sa il bobinez pentru 12v 30w sa il pun la o sursa atx nu prea ma pricep la formule daca doreste cineva sa ma ajute,multumesc frumos!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• K1nderu

2

• mircea888

1

• +_Florin_+

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Probabil acel letcon are element rezistiv pentru incalzire, adica un rezistor imbracat in ceramica care se incinge, nu ai ce rebobina acolo. Poti schimba elementul rezistiv cu unul proiectat pentru 12V, dar mai bine iti cumperi un letcon de calitate mai buna facut pentru 12V.Poate chinezii l-au facut pentru 110V dar au scris gresit pe el, altfel nu vad cum sa se arda asa de repede. Nu mai cumpara letconuri la 10 lei, mai bine investesti 40-50 lei si ai ceva mult mai bun care probabil o sa te tina ani de zile. Plus ca la astea de firma gasesti si varfuri de schimb, face mare diferenta varful.Pentru 12V cauta PENSOL-CSI40 iar pentru 220 cauta PENSOL-SR965B, astea sunt niste letconuri cu un raport calitate/pret bun, nu se compara cu chinezariile.

Link spre comentariu

am pus nichelina pana la 12 ohm si dupa pe o sursa de imprimanta cu protectie la scurt si acum lipeste :)

Probabil va merge pentru cablaje foarte fine, daca-l pui sa topeasca o lipitura mai zdravana, localizata eventual pe traseul de masa (suprafata mai mare de Cu) al unui cablaj imprimat nu va reusi. Daca ai bobinat pentru 12 ohm acea rezistenta va disipa 12W la 12V, cam slab :limb: Doar daca sursa respectiva are tensiunea mai mare va creste puterea, conditia este ca diametrul nichelinei sa suporte curentul care apare in functie de valoarea tensiunii: I = U/12ohm.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări