katran Postat Iunie 8, 2012 Partajează Postat Iunie 8, 2012 As vrea sa construiesc un router ceva mai mare ... curse utile 2460mm x 1250mm x 200mm , si vreau sa folosesc suruburi cu bile ISEL 2505 . Apare o problema , mai ales pe axa X ... Surubul ala o sa flambeze tare . As putea folosi ideea lui " iselro " , cu un ghidaj suplimentar , si doua bucse culisante fixate pe doua patine la distanta de aprox. 1m ...A prezentat ideea intr-un topic pe undeva , nu mai stiu unde ... Buna idee , doar ca e destul de scumpa ....Vorbind cu Vasile , mi-a dat ideea piulitei rotative ( surubul in sine sta fix , deplasarea se face prin rotirea piulitei ) . in acest fel , problema flambarii surubului in rotatie dispare . Am facut cateva desene , si sunt curios daca s-a mai gandit cineva la asa ceva , eventual daca are ceva sugestii ... Link spre comentariu
katran Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 ......................................................... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 8, 2012 Administratori Partajează Postat Iunie 8, 2012 Prezentarea celor de la SKF http://www.skf.com/portal/skf_mec/home/ ... 8&lang=en# Tentativa... http://www.cnczone.com/forums/cnc_wood_ ... g_nut.html Alta TOhy63QjEKI Link spre comentariu
katran Postat Iunie 8, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2012 Cunosc link-urile , multumesc . Pe mine ma intereseaza mai ales sa pot implementa solutia asta cu materialele si componentele care le am deja , respectiv suruburile cu pilite si carcase ... Problema se manifesta la eliminarea backlash-ului ... piulita trebuie fixata intrun bloc , prin intermediul unor rulmenti ( de preferinta radiali-axiali ) , iar blocul trebuie fixat rigid cu " puntea " care tine patinele ... Iar prin toata chestia trebuie sa treca surubul ... Trebuie aliniate cele doua pinioane de antrenare , trebuie " asezat " si motorul ... Eu asa am gandit ansamblul : un " hub " , gen spindle de strung , cu o gaura de trecere ceva mai mare decat diametrul surubului , care se fixeaza rigid pe flansa carcasei piulitei ( "hub" e ala verde , piulita e rosie ) . Blocul de rulmenti de la capatul surubului se muta pe acest hub , doar ca trebuie mai mari ( in desen , rulmentii sunt 7008B / 40mm x 68mm x 15mm ) . Pinioanele sunt astea : https://sdp-si.com/eStore/PartDetail.as ... roupID=346 , usor modificate ... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 8, 2012 Administratori Partajează Postat Iunie 8, 2012 Da, iese cam mare... Uite la astia, pacat ca pozele nu sunt mai detaliate http://www.bzt-cnc.de/en/shop/cnc-porta ... s?TreeId=8 http://www.bzt-cnc.de/en/shop/cnc-porta ... h?TreeId=6 Link spre comentariu
katran Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Frumos ... smecherii au pus sinele dedesubt , sa nu le umple de span . Da' folosesc in paralel si ghidajul de sustinere ( ala de care vorbea si " iselro " ... ) . Pai care mai e smenul ? Daca tot merg pe ideea cu ghidaj de sustinere , la ce sa-mi mai strofoc creierii sa sucesc piulita in loc de surub ? Tre' sa fie o explicatie ... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 9, 2012 Administratori Partajează Postat Iunie 9, 2012 Vad ca la cea mijlocie a pus si ghidare ca la cea mai mare si mai scumpa nu e Link spre comentariu
Vizitator radua Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 cred ca am pus si niste poze Link spre comentariu
Vizitator radua Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 prima postare nu a aparut . I-mi cer scuze dar sunt nub la postat pe forum. Eu asa am facut dupa ce am 'vibrat' de draci odata cu surubul (era surub cu pas trapez de 16x4) Acum sunt multumit de cum merge. Tot ansamblul piulitei rotative l-am facut din otel si e cam greu dar raportat la greutatea cnc-ului cred ca nu conteaza. Link spre comentariu
Vizitator radua Postat Iunie 9, 2012 Partajează Postat Iunie 9, 2012 Cam asa era vibratia surubului. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 9, 2012 Administratori Partajează Postat Iunie 9, 2012 Surubul trapez vibreaza mult mai tare ca unu cu bile pentru ca nu este calit deloc Link spre comentariu
katran Postat Iunie 9, 2012 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2012 Da , naspa vibratie ... exact de aia nu vreau sa ma lovesc eu ... @radua : multumesc pentru poze , arata foarte bine ansamblul ,da' nu prea inteleg eu unde ai pus rulmentii si de care sunt ... Link spre comentariu
Vizitator radua Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 locasurile rulmentilor sunt facute in interiorul lateralelor (se vede in poza 2)Rulmentii sunt radiali . Pana acum nu am nici un joc si masina merge de trei luni cam 8-10 ore pe zi (gravura in lemn) Problema a aparut pe axa x (stanga-dreapta) unde am surub cu pas trapez. Jocul capatat in 3 luni este de 0.45mm. Cat de curand voi schimba cu surub cu bile. Surub trapez nu voi mai folosi in viata mea. Bani aruncati. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 10, 2012 Administratori Partajează Postat Iunie 10, 2012 e normal sa primeasca joc, sunt peste 600 de ore de functionare si ai facut multiplicare de turatie eu din prima puneam suruburi cu bile la masina aia. Link spre comentariu
Vizitator radua Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Daca din prima stiam tot si eram baieti destepti ce mai masini vedeam pe forumul asta!!!Acum 6 luni nici nu auzisem de router cnc. Asa ca inca platim destule greseli din care, bineinteles, invatam cel mai bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum