Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alt set de lumini cu LED comandate de PIC

bumsound

Postări Recomandate

Salutare la toata lumea.

Tocmai am terminat un set de lumini la o bicicleta, iar acum vreau sa ma apuc sa construiesc ceva in genul celui de mai jos:

a9AgwCkCfUw

Am gasit asta, dar nu imi dau seama daca e ceea ce ii trebuie. Sunt mai multe filmulete pe youtube cu ce vreau (cautare dupa "RC DRIFT LED LIGHTS")eu dar nu da nimeni vreun link spre cum se face. Ma gandesc ca poate e cineva si pe la noi care a facut asa ceva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

1

• bumsound

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu e chiar ce iti trebuie, acela e un receptor DMX-512.DMX-512 e un protocol de control prin care un sistem master controleaza mai multe dispozitive slave. Semnalul se transmite printr-un bus serial RS-485. Dispozitivele slave nu au ele insele un continut (adica efectul de flash al luminilor), acesta e generat de catre master.DMX-512 e folosit in general pentru sistemele de scena (reflectoare, dimmere, masini de fum, etc) si pentru sisteme de iluminat decorativ (de regula RGB).Prin urmare iti trebuie o consola / o sursa care sa genereze semnalul DMX de control. Receptorul doar decodeaza semnalul si afiseaza in functie de ce "spune" consola.Partea buna e ca platforma hardware de acolo este bazata pe un microcontroller, deci poate fi reprogramata astfel incat efectul dorit sa fie inclus direct in microcontroller si sa nu ai nevoie de o consola DMX. Partea "rea" e ca iti trebuie ceva cunostinte de programare si un programator / debugger pentru microcontroller.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Poate fi facut si cu DMX dar e prea mult si DMX-ul se foloseste la RGB ; oricum ,fara micropocesor e dificil.Trebuie sa fie proiecte pe net ,probabil necesita alte cuvinte de cautare...vezi de la cei care au proiecte cu DMX512 de la ce au plecat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări