Vizitator SyNcRoN_the second Postat Mai 5, 2006 Partajează Postat Mai 5, 2006 am mai multi 2n3055 pe acasa si 2 trafuri (din surse de tensiune de acelea de labolator ,c u care faceau astia electroliza in clasa a 7 a ) trafurile , printre alte mediane, au si una care imparte in 2 X 13,8 c.a. , la vreo 5 amperi.imi poate spune cineva daca pot face un amplificator ( daca da, la ce putere si ce distorsiuni)cu ceea ce am enumerat mai sus ? Link spre comentariu
Nemesis Postat Mai 6, 2006 Partajează Postat Mai 6, 2006 Cu tensiunea data de transformatoare asa cum sunt ele acum (2 x13 v)nu poti obtine mai mai mult de 25-30w/4ohmi. Daca insa le-ai rebobina la puterea traf-urilor poti scoate usor 100w (sau 2x50 sau 4 x 25 w cum te intereseaza ) pe 4 ohmi.Traf-uri de alea am avut si eu intr-o statie facuta de mine si trebuie sa precizez ca la mine se cam incalzeau chiar si in gol . Solutia adoptata .... recalculat cum trebuie numarul de spire din primar (si automat si din secundar) si in consecinta am mai bagat cam 100 spire in primar si nu s-a mai incalzit asa de tare. Asa ca o impresie personala , mi se par de slaba calitate traf-urile alea . Link spre comentariu
one Postat Mai 6, 2006 Partajează Postat Mai 6, 2006 Daca ai 2 trafuri poti face tensiune dubla, folosind cate un transformator pt. fiecare ramura a alimentarii.Daca ai de exemplu 2x13.8V pe un transformator, asta inseamna 27.4V pe aceste infasurari in serie. 2 transformatoare = 2x27.4V , asta dupa redresare inseamna 37V in gol, cam 34V in sarcina si poti face un amplificator care sa aiba 60-80W. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum