Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lamuriti un nepriceput

Vizitator SyNcRoN_the second

Postări Recomandate

Vizitator SyNcRoN_the second

am mai multi 2n3055 pe acasa si 2 trafuri (din surse de tensiune de acelea de labolator ,c u care faceau astia electroliza in clasa a 7 a ) trafurile , printre alte mediane, au si una care imparte in 2 X 13,8 c.a. , la vreo 5 amperi.imi poate spune cineva daca pot face un amplificator ( daca da, la ce putere si ce distorsiuni)cu ceea ce am enumerat mai sus ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nemesis

1

• one

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu tensiunea data de transformatoare asa cum sunt ele acum (2 x13 v)nu poti obtine mai mai mult de 25-30w/4ohmi. Daca insa le-ai rebobina la puterea traf-urilor poti scoate usor 100w (sau 2x50 sau 4 x 25 w cum te intereseaza ) pe 4 ohmi.Traf-uri de alea am avut si eu intr-o statie facuta de mine si trebuie sa precizez ca la mine se cam incalzeau chiar si in gol . Solutia adoptata .... recalculat cum trebuie numarul de spire din primar (si automat si din secundar) si in consecinta am mai bagat cam 100 spire in primar si nu s-a mai incalzit asa de tare. Asa ca o impresie personala , mi se par de slaba calitate traf-urile alea .

Link spre comentariu

Daca ai 2 trafuri poti face tensiune dubla, folosind cate un transformator pt. fiecare ramura a alimentarii.Daca ai de exemplu 2x13.8V pe un transformator, asta inseamna 27.4V pe aceste infasurari in serie. 2 transformatoare = 2x27.4V , asta dupa redresare inseamna 37V in gol, cam 34V in sarcina si poti face un amplificator care sa aiba 60-80W.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări