Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Indicator nivel acumulator

th3-razor

Postări Recomandate

Salutare cum mi s-a stricat ceva la laptop si am facut ceva modificari ca sa functioneze pe baterie,acuma nu o mai detecteaza deci nu mai stiu cat% mai are.As dori sa stiu daca pot face ceva sa-mi indice de ex cand e plina,cand e 50% si cand e pe terminate spre 0.....Pot sa iau din baterie mai multe tensiuni.Ea fiind construita din acumulatori de 4,2v pusi in paralel cate 4 si sunt 3 randuri....daca s-ar putea si ceva mic ar fi excelent.adica sa-mi incapa pe undeva si alea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• th3-razor

2

• Dr.L

1

• Marian

1

• Ticu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cu alte cuvinte alimentarea laptopului se face de la o tensiune cumulata din acei acumulatori de 12,6Vcc, asa-i? dar ce tensiune avea acumulatorul de la laptop? ca 12V mi se pare putin ( poate totusi ma insel eu :nas: ), oricum ce te-ar impiedica sa fixezi un voltmetru micut pe cei 12,6V care vin spre laptop? cand voltmetrul ti-ar arata sub 12V inseamna ca acumulatorii is descarcati sau oricum in curs de descarcare.

Link spre comentariu

Sper ca nu ai facut modificari in bateria originala. Elementele de acumulator sunt "supravegheate" la incarcare si descarcare de niste circuite care nu e prudent sa le modifici. Elementele sunt cu litiu si au 4,2V tensiunea maxima in regim de incarcare. In timpul utilizarii au cam 3,6-3,7V si la laptopuri se grupeaza in serie cate 4 (pe baterie scrie ceva de genul 14,8V) sau, mai rar, cate 3 (baterie de 10,8V). Conectarea a doua sau trei astfel de grupuri in paralel duce la marirea "capacitatii" ansamblului: de exemplu, de la aprox. 2,2 Ah cat are un element uzual, conduce la 4,4 sau 6,6 Ah. Vezi ce scrie pe bateria originala.Estimarea procentului de descarcare tine seama de consumul efectiv al laptopului si intrebarea este cum "s-a pierdut" aceasta facilitate. Discutii detaliate au mai fost pe acest forum. viewtopic.php?f=27&t=38815&hilit=ce+dumnezeu+se+intampla+cu+acumulatori+de+laptopuriSolutia de mai sus, cu voltmetrul mi pare si mie cea mai usor de realizat. Poti sa notezi din sfert in sfert de ora tensiunea si la sfarsit obtii un tabel sau un grafic cu scaderea tensiunii in timp, care te ajuta dupa aceea la estimarea descarcarii.Ai mai putea face un indicator de tensiune in trepte cu leduri (VU metru) reglat pe domeniul de tensiune de interes pentru baterie. viewtopic.php?f=74&t=86077 Ce-i drept miniaturizarea ramane o problema in toate cazurile.

Link spre comentariu

tocmai pentru ca am scos acea placuta cu protectii & stuff....stiu ce contine:adica protectie la scurtcircuitare,suprasarcina,temperatura,descarcare peste limita... dar mie aia imi era stricata asa ca am scoso si mi-au ramas pe direct toate.Acumulatorul scrie pe el 11.1 v si 8800mah.credca cu voltmetru ar fi o solutie destul de ok avand in vedere ca sunt voltmetre digitale care as putea oarecum sa le inglobez in laptop ca in baterie nu prea e loc ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări