Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ridicator tensiune.

Florin31

Postări Recomandate

Salut astazi am experimentat un lucru p care l-am vazut mai demult pe internet si anume:

Am 2 transformatoare unul de 12V 4A care il foloseam pentru un redresor si unul la care i-am refacut secundarul .

Le-am folosit in felul urmator:

L-am alimentat la retea pe cel de 220V iar cel de al 2-lea transformator i-am alimentat secundarul la iesirea primului transformator dinrect unul din altul.

La cel de al 2-lea transformator ( primar ) am obtinut o tensiune mai mare decat cea de la retea am alimentat un bec de 100W si becul se aprinde excelent , masurand cu multimetrul cand becul este aprins voltajul mai scade pana la 212V.

Schema este urmatoarea :

Posted Image

Eu vreau sa fac un invertor de 40-100W de la 12V-220V am gasit o schema pe net care este si probata:

http://paksc.org/pk/diy-projects/item/6 ... erter.html

Posted Image

Am gasit cu totul alte 2 tipuri de tranzistori in loc de D1047 am D795A si D1138 din ce am vazut din videoclip si ai mei sunt cam apropiati de acelasi valori din video ce ziceti ar putea sa functioneze cu tipurile pe care eu le am ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

1

• Florin31

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări