Dr.L Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Se poate si o poza cu noul picior? Suna interesant Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Se poate,nu asta e problema,ci confectionarea bazei cu gaura conica in care intra telescopul,restul e chiar diy si se incadereaza in subiect,dar la piesa cu pricina in afara de "bucatica" de material brut,trebuie si putina zeama de strungar,restul e doar debitare,sudare,vopsire,si astea sunt mai la indemana(desi e si asta o provocare,trebuie sa fie in acelasi plan si echidistante dupa sudura).Maine o sa-i fac o sedinta foto,si cine stie,poate vine cineva cu idei mai simple,mie mi s-a parut prea mult ca la cca 1 an sa tot schimb trasnaia asta de scaun...si nu stiu cum se face parca primul a rezistat mai mult,dar cu nr 2 nu stiu daca am incheiat un an de "colaborare" Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 10, 2012 Partajează Postat Iunie 10, 2012 Apropo de variante mai simple: n-ar merge o bucata de lemn patrat,cu role + sistemul de prindere pt telescop? Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Parca-i prea simplu Bucata aia din lemn trebuie sa fie de esenta tare,si de macar 20mm,deci va fi grea,iar probabilitatea sa gasesti o asa bucata fara fisura si taiata corespunzator pe fibra mai greu,si oricum,prinderea pe suprafata conica e de cca50-60mm(atata cere telescopul,si gandesc asta e minim necesar,ca daca se putea mai putin,chinezul n-avea sa ezite),deci ca sa eviti sa pui o "bucatica" din lemn de 60 grosime,in acea zona tot o bucsa conica pe interior trebuie,oricum ai da-o tot acolo iesi...eu am folosit profil de 30x30,ca din asta am avut,si dintr-o bucata de metal am strunjit piesa centrala(cel mai greu a fost sa gasesc strungarul cu butonul pe DA),aveam o grija sa nu iese telescopul in momentul cand ridic scaunul,dar conicitatea fiind (aproape)perfecta,acum nici daca as vrea n-as mai putea sa-l scot,decat cu oarecare efort,si oricum n-am incercat,probabil s-a prins si in ceva oxid,la urmatoarea tura,voi pastra baza si voi schimba doar restul,cand acesta se va uza,daca intre timp chinezii nu vor face modificari la cotele telescopului O sa pun dupa amiaza cateva detalii,sper sa se inteleaga ceva,acum 4 ani nu mi-a dat prin cap ca merita pozata operatiunea,m-am gandit ca sunt printre ghinionisti,si restul n-au treaba cu asa ceva,si acum e totul vopsit,prafuit,cu patina timpului... Link spre comentariu
pannovy Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Daca spui ca piciorul este gol pe dinauntru poti incerca sa il umpli cu rasina epoxidica care devine dura si poate fi prelucrata ulterior iar in rasina sa pui niste elemente metalice pentru ranforsare... Asta daca renteaza , din cate stiu rasinile de acest gen sunt foarte scumpe. Operatiunea se face in minim 2 etape incepi cu partea mai scurta rupta sa o umpli cu rasina in care pui elementele de rigidzare dupa care treci la partea dinspre scaun. Operatiunea dureaza minim 3 zile timpul de intarire al rasinilor fiind de 24 ore. Repet mai intai vezi daca renteaza rasina este foarte scumpa. Cea de calitate era cam 25 lei un tub de 50ml. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 De regula,rasina da rezultate la lipirea suprafetelor rigide,ori porcaria asta de plastic e elastica si e asemanatoare cu plasticul de la sculele auxiliare din kitul poxipol(pe care rasina oricum nu face priza),nu stiu cum sa explic,dar cu siguranta lipirea nu da rezultate,poate o sudura in plastic,cu adaugarea elementelor de rezistenta de care vorbesti sa dea ceva rezultate,forta pe un brat in momentul cand te inclini e mai mare decat iti inchipui,pt ca in conditii normale,efortul se aplica uniform pe toate bratele,dar daca ai ghinionul sa te inclini pe bratul resapat,ai toate sansele sa o iei de la inceput...Alt aspect ar fi acela ca de regula ma feresc sa dau sfaturi/solutii pe care nu le-am probat in prealabil(lipirea am incercat-o la al doilea scaun,si abia pe urma m-am suparat si am facut noul suport ),pt ca asa cu presupusul e usor de dat,oricine poate face asta,mai greu e sa obtii rezultate...de asta eu am propus doar ce am incercat,si solutia e gospodareasca,de durata,chiar daca solicita initial mai multe resurse,pe urma stai fara grija si la propriu si la figurat.Daca au mai fost si alte rezolvari,e bine sa le aflam doar pe alea,scenariile le putem face singuri pe pielea si buzunarul fiecaruia. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 11, 2012 Partajează Postat Iunie 11, 2012 Asta e isprava,nu e mare lucru,estetic nu mai e ce a fost,dar isi face treaba si stau fara grija ca se mai rupe ceva Link spre comentariu
pannovy Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Souţia aleasă de dvs. e cea mai eficientă prelungind durata de utilizare a scaunului pentru mulţi ani . Soluţia propusă de mine am folosit-o pentru a repara un picior de la un fotoliu care era turnat sub formă de labă de leu şi nu puteam utiliza altă metodă fără a deteriora forma obiectului, iar la probe a rezistat la 100kg cât are propietarul scaunului, deci nu am dat sfaturi pur teoretice, iar la obiectele de mobilier din lemn ve-ţi vedea ca se utilizeaza în mod frcvent nuturi de lemn care se introduc în brate de fotolii, picioare de scaune, mese etc rupte pentru a le reface rezistenţa. Dacă consideraţi că am postat doar ca să mă aflu in treaba imi cer scuze, nu am avut aceasta intenţie. Poate că altei persoane îi va folosi această sugestie. Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Nu stiu ce material era in acea laba de leu si nici cat de groasa era structura ca sa poata fi ramfortata...eu m-am referit strict la scaunele astea ergonomice,ca de astea era vorba,si sunt facute in asa fel incat cu material la minim sa se obtina rezistenta maxima(pe principiul grinzilor cu zabrele),numai ca in timp cedeaza,chiar daca la probe rezista,in timp materialul oboseste si cedeaza.La servici am o trasnaie din asta care rezista de cativa ani,si e foit mai mult decat cel de acasa care a cedat nervos,probabil nici la ei reteta de material nu e aceeasi tot timpul,cert e ca pt o lipitura se foloseste multa rasina,si nu e nici rentabil,nici nu rezista,materialul fiind elastic,se desprinde putin cate putin pana ajunge sa nu mai faca priza pe toata suprafata lipita si se rupe.Nu e nici o nenorocire daca se incearca si lipitura,numai ca trebuie specificat de la inceput anumite aspecte,in asa fel incat cel care se apuca sa faca asa ceva sa stie la ce se poate astepta.Raman la ideea ca o sudura in plastic ar fi solutia ideala,si ieftina,daca se dispun de astfel de conditii,numai ca e mai greu cu sursa de aer cald si mai ales materialul de adaos si de felul cum se incarca locul cu pricina...eu am ales varianta "sovietica"...se puteau pune ceva capace la profilul ala,si castigam ceva la estetica,dar cum asta n-a fost o urgenta,a intrat in exploatare fix cum se vede,si cred ca il voi schimba doar de plictiseala,sau daca va ceda restul Link spre comentariu
Vizitator LexXander Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 2 solutii iti vor rezolva problema,ori cumperi altul nou,ori faci alta "stea"metalica in care sa infigi telescopul,si la care sa atasezi rotile...personal am optat pt a doua varianta si de cca 4 ani n-am o grija pe care parte ma asez sau cat de tare ma arunc Chestia cu lipitul mi se pare la fel de utila ca o frectie, tot la un picior,dar din lemn solutia a doua,way better.mersi.sa vad de unde fac rost de "stea" metalica ) Link spre comentariu
BUGHIU Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Acolo doar metal si cu suruburi, nu rezista nici un adezivExact!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 @doru3160 -dar daca cumva atingi mobila din jur cu piciorul ala,raman urme Felicitari pt realizare! Si arata mult mai bine decat imi imaginam eu! Link spre comentariu
doru3160 Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Pana in prezent a lasat o vaga urma de cca 5cm pe usa de la birou,alte pagube nu sunt,deci zic eu inca stau bine,cred ca si plasticul ala ar fi fost in stare sa lase ceva urme in timp asa de mare de folosire.In mod normal,pt o lucrare profi,trebuiau puse capace din material moale in capatul profilului si atunci treaba era perfecta,dar cum la capitolul estetica am fost deficitar mai tot timpul,rezultatul se vede Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 26, 2012 Partajează Postat Iunie 26, 2012 Ma batea si pe mine un gand sa sparg niste bani pe un scaun de-ala "directorial", insa acu' mi s-a racit entuziasmul...Pe la job-urile amicilor (si al meu), scaunele astea cu amortizor telescopic au cam curs...Deocamdata cred ca raman la clasicul cu 4 picioare...Spor!PS Daca aveam asemenea problema si eu as fi executat o "stea" robusta ca d-l Doru! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum